Att vara snäll betyder inte att man är dum - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att vara snäll betyder inte att man…
Människor som ljuger förändras aldrig, här är 7 drag du känner igen dem på Sluta säga åt mig att jag ska lugna ner mig, ångest är inte ett val!

Att vara snäll betyder inte att man är dum

424
Advertisement

Att vara snäll betyder inte att man är dum. Godhet innebär att vara altruistisk, ta hand om sig själv och om andra, ha en positiv inställning och att bry sig om hur saker och ting går i världen. I dagens samhälle verkar dessa vara alltmer sällsynta egenskaper, eftersom individualismen är enorm och det finns allt mindre tolerans mot problem. Ändå får vi inte tro att  godhet nödvändigtvis betyder att man utsätter sig för andras ondska.

Allt det vi ger till andra är en boomerang som kommer tillbaka. När vi utövar godhet mot andra, genom en tanke, en känsla eller en handling, stärker vi våra relationer och ökar vårt psykofysiska välbefinnande.

Det mesta av det vi ger återkommer till oss förr eller senare, ofta i starkare form. Att hjälpa någon av kärlek innebär att vi automatiskt tillgodoser den naturliga lagen genom vilken känslan utbyts och multipliceras. Uppbyggnaden av det gemensamma goda är ett kollektivt arbete. Även om det är svårt att tro på, eftersom likgiltighet dominerar vårt samhälle idag.

image: Unsplash

Varje vänlig handling är ett bevis på överlägsenhet. Att vara god betyder inte att vara dum i ett samhälle som vill att vi är kalla, likgiltiga och ytliga. Att vara god innebär att ha viljan att göra gott, även om det inte är så "modernt". Att utöva godhet frigör hjärtat från världens fulhet och tar bort rädsla och smärta.

Det sägs att tålamod är dygden hos den starka ... men också hos goda människor! Börja vara tolerant och ge andra friheten att göra misstag och att backa. Godhet verkar vara en sällsynt råvara idag men i verkligheten är det vanligare än vi tror.

Goda människor belönas med tacksamhet. Att få komplimanger för vad man har gjort betyder att andra ser vårt arbete. Tacksamhet betyder att vi är användbara för andra människor tack vare vår handlingar och våra ord. Detta kommer att leda oss att till att odla allt mer tillfredsställande och rika relationer.

image: Unsplash

"Varje person du möter bekämpar något du inte vet någonting om. Var vänlig. Alltid "(Platon).

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack