Man bör aldrig ångra att man har älskat intensivt, även när relationen sedan inte har fungerat - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Man bör aldrig ångra att man har älskat…
Lär dig att inte klaga och istället vara tacksam för det du har, enbart då kan du säga att du har uppnått andlig mognad 4 bra anledningar till att sluta förvänta dig något från andra människor

Man bör aldrig ångra att man har älskat intensivt, även när relationen sedan inte har fungerat

460
Advertisement

Att bli kär är definitivt en lycklig fas - förmodligen den allra mest lyckliga - som du kan uppleva i ditt liv. En känsla av lätthet som gör att både vi själva och de runt omkring oss känner sig bra och som vi skulle vilja varade för evigt.

Ändå varar inte alla kärlekshistorier för evigt och när ett förhållande tar slut gör det så ont att vi ibland önskar att vi aldrig blivit kära överhuvudtaget.

Varför faller man efter att ha berört lyckans klimax tillbaka till jorden med ett brustet hjärta?

image: pixabay

Enligt vetenskapen, ur neurologisk synvinkel, skulle man kunna säga att hjärnan som ett resultat av en separation, genast börjar utsöndra stresshormon. Men ur en känslomässig och psykologisk synpunkt verkar verkligheten vara mycket mer smärtsam. Du lider inte bara av förlusten av den älskade, men du förlorar även vital energi. Det är som om all den kärlek du har gett, alla förhoppningar, botemedel och drömmar - hade försvunnit.

Vissa blir försiktiga, andra bygger på ett mer eller mindre medvetet sätt upp ett isolerande skal för att undvika att behöva lida igen. Detta kan hindra oss från att älska igen.

För att undvika allt detta måste vi först och främst inte ångra att vi har älskat. Kärleken förädlar oss, gör oss mänskliga och underbara och ger mening åt våra liv. Genom att avstå den, skulle vi därför avstå från den bästa och vackraste delen av oss själva.

image: pixabay

Kärlek är det bästa botemedlet mot kärlekens smärta. Men inte alla reagerar på samma sätt. I synnerhet, enligt en studie från University College London, reagerar män och kvinnor olika i slutet av ett förhållande. Även om kvinnor känner av separationen, mer lyckas de återhämta sig tidigare än män och återvända till kärlek igen. Å andra sidan verkar männen vara kallare, mer upptagna av sina arbeten, men de tar mycket längre tid på sig för att komma över en separation.

Anledningen är att kvinnor hanterar sin känslomässiga värld på ett bättre sätt. De söker stöd, de släpper ut sina känslor och de klarar av att analysera det som hänt från flera perspektiv.

Oavsett om du är man eller kvinna, är det dock viktigt att inte fastna i smärtan som orsakas av att en relation tar slut och att komma ihåg att "kärlek" inte är synonymt med "lidande".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack