6 "personliga" val som vi inte borde behöva rättvärdiga för någon - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 "personliga" val som vi inte borde…
Barn är endast små en gång i livet, låt oss njuta av deras närvaro utan att tänka för mycket på framtiden 7 vardagsregler som kan hjälpa dig att bli lycklig

6 "personliga" val som vi inte borde behöva rättvärdiga för någon

Av sofia
738
Advertisement

Att lägga sig i andras privatliv är en vana som ligger i människans natur. Vi har alla gjort det åtminstone vid ett tillfälle i livet. Att veta detaljerna om andras liv och bilda sig en uppfattning om det är ett mycket effektivt sätt att bättre förstå oss själva genom konfrontation med andra och i den meningen är det inte en skadlig vana. Vi vet emellertid att detta inte alltid är fallet. Om ondskan och elakheten är inblandade blir det normala intresset ett sätt att på ett ytligt sätt döma andra och påverka deras frihet.

Medan vissa människor har gåvan att inte bry sig om vad andra tycker, så är det inte så för många av oss. Andras åsikter och bedömningar påverkar ofta våra livsval och visar sig vara starkare än våra personliga tendenser. Vilket är motgiftet? Att inse att det finns saker som vi bör rättfärdiga endast för oss själva och inte för någon annan.

Här är till exempel 6 aspekter av våra liv som vi aldrig bör rättfärdiga inför någon.

image: pexels

Dina prioriteringar. Var och en av oss skiljer sig - tack och lov - från alla andra ur alla synvinklar, inklusive intressen och läggning. Om dina drömmar, mål eller önskningar inte sammanfaller med vad andra tycker att de borde vara, är det absolut inget fel med det. När du respekterar andras val, måste andra göra detsamma.

Din tid. Andra människor skulle alltid vilja att vi var sociala, väldigt upptagna och med ett leende på läpparna, men livet är inte så. Vi behöver ofta vara ensamma, bara lyssna på våra tankar och stänga dörren till allt annat. Även om det innebär att ge upp en middagsinbjudan och kanske verka oförskämd, är det viktigt att du respekterar dina behov. Tiden är din, och ingen ska tala om för dig hur du bör använda den.

image: pexels

Dina känslor. Vi vet mycket väl att vi inte kan fly från det som vårt hjärta befaller oss, så det är onödigt att tvinga det att göra något för andras skull. Om du inte är ledsen över något du gjort, låtsas inte vara det och om du inte känner att du måste be om förlåtelse, gör det inte. Att vara trogen mot dina känslor innebär att vara ärlig mot dig själv.

Dina åsikter. Precis som med känslor bör åsikter inte rättfärdigas alltför mycket. Det är självklart konstruktivt att ge förklaringar om vi pratar med någon om något, men man bör inte känna skuld om man inte håller med den andras åsikter. Att vara ärlig mot sig själv och sina idéer kan vara svårt och smärtsamt, men det är bra för både oss själva och för andra. När allt kommer omkring, om du fick välja mellan en vän som alltid håller med och en uppriktig vän, vilken skulle du välja?

Advertisement
image: pexels

Att säga nej. Viljan att tillfredsställa andras behov kan ofta leda oss till att strida mot vår egen vilja, eller att rättfärdiga vartenda val vi gör. Ibland är det också viktigt att säga nej, utan några förklaringar. Vill du inte göra något? Svaret måste vara ett enkelt och bestämt "nej". Detta hjälper dig att tro på dig själv ... och du kommer att få mer respekt från andra.
 
Det du älskar. Att välja ett jobb snarare än ett annat, att bli förälskad i en okonventionell person, att överge en bekväm väg för en svårare... är alla val som andra inte kommer att förstå och som de kommer att vilja har en förklaring för. Men det är just den typen av val, om du tänker efter, som avgör vem du är och som gör dig unik. Alla har befogenheten att välja och sträva efter det som de tycker om och samma sak gäller dig. Att förneka dina val innebär att förneka allt det som gör dig unik.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack