Hemligheten för att leva bra? Räkna med dig själv och förvänta dig ingenting av någon annan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hemligheten för att leva bra? Räkna…
6 saker man bör göra enligt Dalai Lama för att motverka avund och negativ energi

Hemligheten för att leva bra? Räkna med dig själv och förvänta dig ingenting av någon annan

597
Advertisement

Ofta vill vi hitta svaren på osäkerheten i livet som oroar vårt sinne i andra människor, vi vill att andra ska lösa våra problem och ge oss något som får oss att må bra. Detta känslomässiga tillstånd är en psykologisk mekanism som fungerar autonomt och omedvetet. Det är ett rop om hjälp som vi sänder ut till dem som omger oss, som inte alltid kan förstå orsaken till våra bekymmer.

Ibland kan den vi har vid vår sida inte på djupet förstå hur den kan hjälpa oss, inte för att den inte vill, utan för att enbart vi själva som går igenom situationen, kan hitta den mest lämpliga lösningen. Att vara beroende av andra är inte till hjälp och får oss inte att leva bättre utan ger istället upphov till en slags ond cirkel som gör att vi varje gång vi förväntar oss hjälp från någon inte göra ingenting åt saken och inte litar på våran egna förmåga.

När vi är ensamma väcks överlevnadsinstinkten som ligger vilande sedan alltid och driver oss framåt, ger oss styrka och motiverar oss till att uppnå den inre frid vi behöver. Det är den vi bör utgå ifrån istället för att vänta på att någon annan ska agera i stället för oss.

Att lära sig att förlita sig på sig själv innebär att den sanna skaparen av vår lycka och frihet är vi själva och ingen annan. Vi är ansvariga för de val vi gör, för de vägar vi tar och för vad vi tycker. Vi måste lära oss att värdera oss själva som något viktigt som bör värdesättas och placeras i första hand. Det betyder inte att vi måste leva ensamma och vara själviska, men att vi måste hitta en balans mellan de två.

Visst är det sant att vi utan andra skulle vara förlorade, men att inte kunna räkna med sig ​​själv och sin egen styrka är den största av olyckor.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack