Använder du bara plastfolie för mat? Här är ytterligare 12 helt oväntade användningar - TittaPaVideon.se
x
Använder du bara plastfolie för mat?…
10 viktiga regler för att se underbara ut.. även utan en smink 21 mycket sällsynta djur vars existens du verkligen ignorerat

Använder du bara plastfolie för mat? Här är ytterligare 12 helt oväntade användningar

01 Juli 2018 • Av Linda Solari
1.618
Advertisement

Vi använder plastfolie nästan uteslutande för att täcka resterna av en måltid som vi ställer in i kylskåpet, eller kanske när vi lägger tandborsten i resväskan och vi inte har något annat, men de situationer där detta gemensamma material som vi alla har i en låda i köket är mycket mer användbar, och kan användas i andra områden än köket!
Vissa av er vet det redan, men här hittar du några användbara förslag som du kanske saknade!

1. Skönhetsbehandlingar.

Kanske har du använt plastfolie när du färgar håret hemma, men vet att du kan dra nytta av detta material även när du gör en ansiktsmask som inte behöver torka (såsom lera, till exempel) . Ett skikt av film placerad på ansiktet förstärker den fuktgivande effekten.

2. Hålla bananerna färska.

Speciellt på sommaren kan bananer mogna mycket snabbt, utan att ens ge dig tid att äta upp dem! Rulla in plastfolie runt stjälken så håller de mycket längre!

Advertisement

3. Det bästa locket man kan tänka dig!

Ett lager av god plastfolie av god kvalitet (den som fastnar!) Kan användas som ett akut lock för glas som kommer att användas av små barn, eller vuxna som tat något att dricka medan de arbetar med sin väldigt dyra dator.

4. Insektfälla.

Det trodde du inte! Genom att placera bitar av frukt i en skål, täcka den med plastfolie och göra ett litet hål med spetsen av en kniv kan du få en effektiv insektsfälla, som kommer att locka insekter med de sockerhaltiga frukter.

5. Att låta barnen leka.

image: tinkerlab.com

Inte för att de inte ska ha smutsiga händerna utan för att prova något annat: du kan låta dem leka med färg som de lägger på emellan två lager plastfolie!

Advertisement

6. Flytt i sikte? Åtminstone för vissa saker behöver du inte bli stressad : vira till exempel besticken med plastfolie, sen är det bara att ställa in i det nya hemmet!

image: listotic.com

7. En massa do-it-yourself-blommor ... Fräsch!

Samla blommornas stjälkar, slå in dem i en fuktig pappershandduk och sedan kläd dem med plastfolie, innan du fortsätter med omslaget för att försköna det hela: blommorna kommer att förbli fräscha mycket längre!

Advertisement

8. Poached ägg som du aldrig gjort tidigare.

Tekniken är enkel: ta ett ark av transparent film, lägga dem på en plan botten och strö den inre delen med en liten mängd vegetabilisk olja. Ta sedan ett ägg, bryt det och häll det i tallriken; lägg ihop hörnen på plastfoliet, stäng ägget inuti för att bilda en påse och sedan man lägger i för att koka i cirka tre minuter. Nu har du fått ett perfekt pocherat ägg.

Varning: För att göra detta recept var säker på att den transparenta filmen som du kommer att använda är helt PVC-fri. För närvarande är den mest lämpliga för matanvändning den som tillverkas av polyeten.

9. Vill du behålla kylskåpets glashylsor rena? Täck dem med plastfolie, vilket kanske begränsar dig till att använda samma fack för alla produkter som kan läcka eller fläcka ner.

Advertisement

10. Undvik att borstar och färgrullar torkar ut.

Om du är målar i ditt hem men det är dags att ta en paus, kan du förebygga att färgade impregnerade färgpenslar torkar ut genom att enkelt linda dem i plastfolie.

11. Hjälp dina skott att växa!

image: bobvila.com

Enkelt: ett plastfolie appliceras på en kruka eller en behållare där du har planterat frön och vattnat!

OBS: Plastfolie ska ligga på bara i början, eftersom den senare kan orsaka mögel.

12. Förhindra att produkter kommer ut från förpackningar.

Nästan säkert har du råkat ut för att du öppnar en resväska för att hitta innehållet av schampo som har runnit ut! För att förhindra att detta händer igen måste du ta bort korkarna av flytande produkter, applicera en bit film runt och skruva igen korkarna: det här är ett mycket effektiv sätt att skydda sina kläder från produkter som rinner ut!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack