6 tricks som gör att du kommer att älska din smartphone ännu mer

av Linda Solari

05 Januari 2018

6 tricks som gör att du kommer att älska din smartphone ännu mer
Advertisement

Det fins inget behov av att köpa en smartphone av den senaste generationen för att ta bra bilder eller att dra nytta av speciella funktioner: även din gamla smartphone tillåter allt detta, bara man vet hur man ska använda mobilen till sin fulla potential! I varje enhet finns några funktioner som nästan ingen känner till: i den här artikeln kommer vi att avslöja några av dem, för att få dig att uppskatta din kära smartphone ännu mer!

Advertisement

IR strålningsdetektor

IR strålningsdetektor

pixabay.com

Din fjärrkontroll fungerar inte längre och du förstår inte varför? För att kontrollera om problemet är batterierna måste du kontrollera att den infraröda strålen matas ut från fjärrkontrollen som överför informationen till TV: för att göra det kan du använda kameran på din smartphone, rama in fjärrkontrollen och observera om en röd stråle är synlig på skärmen. Om det syns betyder det att fjärrkontrollen sänder och att problemet är något annat.

Advertisement

Perfekta bilder från bilen

Perfekta bilder från bilen

pexels.com

Du åker bil och du ser något som förtjänar en bild? Tyvärr skulle kamerans normala läge bara rama en liten del och göra den suddig. För att ta bra bilder under dessa omständigheter, använd panoramafunktionen: dra nytta av bilens rörelse för att skapa en hel bild av landskapet!

Använd din smartphone som förstoringsglas

Använd din smartphone som förstoringsglas

Alan Light/Flickr

Du måste läsa men har glömt dina glasögon? Använd kameran på din smartphone: Placera den i fokus på texten, skärmen kommer att visa texten förstorad, och du kan läsa utan att anstränga dina ögon.

Automatisk upplåsning

Automatisk upplåsning

pixabay.com

Att ange en metod för att låsa upp kodnummer eller punktsekvens är ett bra sätt att hålla din telefondata säker: skriv in den hemliga PIN-koden om och om igen på en plats där du kan vara säker på att du inte riskerar att lämna telefonen olåst. Vissa versioner av Android tillåter dig att inaktivera skärmsystem för säkerhetsupplåsning när du är på platser som är säkra, till exempel ditt hem eller en väns hem.

För att aktivera den här funktionen går du till inställningar, säkerhet, typ av skärmupplåsning och inställning av smart upplåsning.

Omvandla din smarttelefon till en UV-lampa.

Omvandla din smarttelefon till en UV-lampa.

James Emery/Flickr

Sätt på en bit tejp på smarttelefonens kamera och med en blå markör färga området på linsen: upprepa processen flera gånger och färglägga den sista delen med lila tejp. På så sätt har du skapat en riktig UV-lampa som kan visa dig saker som är osynliga för det blotta ögat!

Bild: Kārlis Dambrāns

Advertisement

Minska skärmens blå strålning

Minska skärmens blå strålning

maxpixel.freegreatpicture.com

Om du spenderar för mycket tid med ögonen på din smartphone kan du uppleva de negativa effekterna av det blå ljuset som emitteras från skärmen. Hämta en app som lägger på ett filter eller om du har en ny version av Android telefonen kan du aktivera filtret direkt från inställningarna.

Advertisement