Vill du ta reda på om någon har lyckats smyga sig in i din smartphone? Så här gör du

av Linda Solari

19 November 2017

Vill du ta reda på om någon har lyckats smyga sig in i din smartphone? Så här gör du
Advertisement

När vi pratar om integritet börjar alla att lyssna, eftersom vi vill se till att de mest konfidentiella och personliga som vi bryr oss om är bara tillgängliga av oss och kan inte kapas av utomstående. Och om vi berättade att du kan hålla reda på datauppgifter i dina smartphones, genom att använda enkla universella koder, vad säger du då?

Exakt, du kan ställa säkerhetsbegränsningar för att säkra allt i din mobiltelefon som du inte vill att andra ska se. Hur man gör det? Här är koderna som gäller för varje mobil för att få tillgång till avancerade säkerhetsinställningar.

Advertisement

Verifiera en överföring

Verifiera en överföring

Genom att skriva in den här koden på samtalstangenten och trycka på "samtal" tangenten kommer du att vara medveten om överföringar som gäller för dina meddelanden och samtal till en annan enhet. Detta kan ha blivit aktiverat av en person som du har lånat ut din mobiltelefonen eller någon som har tillgång till din smartphone utan ditt samtycke. Det är därför till nytta att använda den här koden för att få reda på om en överföring faktiskt har genererats.

Advertisement

Överföringsnummer

Överföringsnummer

Genom att skriva in den här koden och alltid trycka på "samtal" tangenten, kommer du att veta vilket nummer som har valts för överföringen. Om du inte känner igen numret som visas, inaktivera du överföringen och verifiera ägaren till det numret.

Inaktivera en överföring

Inaktivera en överföring

För att inaktivera en överföring av samtal och sms skriver du bara in den här koden och klickar sedan på "samtal". Genom att skriva det kommer du att undvika att din telefonoperatör tar betalt för samtal som överförs till den nationella nummret när du bestämmer dig för att resa utomlands.

IMEI-koden

IMEI-koden

Detta är ett nummer som unikt bestämmer mobilens enhet. Den finns med i telefonens förpackning, men du kan hämta det när du vill genom att skriva den här koden på din mobiltelefon. IMEI-koden används för att låsa telefonen vid stöld eller förlust, så det är bra att ha numret till hands.

Antivirus programva

Antivirus programva

pexels.com

Det är en bra regel att kontrollera att det inte finns några virus i din smartphone - en av de mest kraftfulla kallas Place Raider och kan aktivera kameran och ta bilder av miljön där du är, rita en 3D-modell av en byggnad och använder internet för att vidarebefordra lösenord och annan personlig information.

Advertisement

Hemlig polis kan spionera på oss...

Hemlig polis kan spionera på oss...

pexels.com

Smarttelefontrafik används också av Secret Service, för att återställa användbar information för att avslöja terrorister och personer som kan skada oss. För att göra detta, är ett nära samarbete med telefonoperatörer aktiverat, som då visar privat information... men oroa dig inte, detta kan bara hända om det finns ett skriftligt tillstånd från domstolen!

Advertisement