En 75-åring vägrar acceptera att hon åldras och gör uppror: "Kalla mig inte gammal!"

sofia

18 Mars 2023

En 75-åring vägrar acceptera att hon åldras och gör uppror:
Advertisement

Det finns de som säger att det finns en plats och en ålder för allt, att "vett och etikett" måste följas. Men tiderna är moderna och förändringar är oundvikliga. Vissa människor längtar efter att växa upp så att de är gamla nog att köra bil, rösta, ha ett bra jobb och ett hem. Kort sagt att bli vuxen i alla avseenden.

Det finns också många som vill ha raka motsatsen: redan vuxna människor som hittat sin balans i tillvaron och nu bara skulle vilja kunna stoppa tiden och leva sitt liv så mödosamt uppbyggt bit för bit, erövring efter erövring i fred. Huvudpersonen i denna berättelse faller utan tvekan i den andra kategorin människor, och går till och med så långt som att "kämpa hårt" mot tidens gång.

via www.mirror.com

Advertisement

Norma Williams är en 75-årig kvinna som har gjort sitt utseende och att njuta av livet till fullo till sin livsfilosofi. Kvinnan kan skryta med att vara i form och visar upp sig på sociala medier sprudlande av liv, utan att någonsin dölja sin avundsvärda kropp.

"Läkarna som har undersökt mig har blivit förvånade: de säger att jag är lika frisk som en 20-årig tjej!". Norma följer en strikt diet och utövar mycket fysisk aktivitet. Jennes uppdrag är inte bara att hålla sig frisk utan att "fördröja" åldrandeprocessen så mycket som möjligt.

"Jag känner mig inte gammal och jag hatar tanken på att någon kallar mig "gammal", upprepar Norma. Men hon har inte alltid varit som hon ser ut nu.

Norma Williams/Instragram

Norma erkände att hon som "ung tjej" var överviktig och inte brydde sig om att hålla sig i form: "Under större delen av min 20-årsålder åt jag all slags skräpmat när jag kände för det som mest, jag brydde mig inte om att negränsa mig. Jag var en röra och jag mådde inte bra med mig själv. Nu stoppar folk mig på gatan för att blygt fråga hur gammal jag är och blir chockade när jag berättar att jag är 75!"

Enligt kvinnan ligger hemligheten med ett lyckligt och långlivat liv i att "hålla sig i shack", att alltid vara redo för nya utmaningar utan att känna sig "komplett". Att vara pensionär innebär att ha nya möjligheter för Norma och hon vill absolut inte känna sig ensam och onödig medan tiden flyger iväg. Hennes starka övertygelser leder henne att leva livet fullt ut, även om det är lite utanför ramarna.

Vad tycker du om Normas livsfilosofi?

Advertisement