Hon flyttar ihop med en färgad man utan pappans godkännande - 70 år senare är de fortfarande lyckligt gifta

sofia

03 December 2021

Hon flyttar ihop med en färgad man utan pappans godkännande - 70 år senare är de fortfarande lyckligt gifta
Advertisement

Skulle du någonsin tro oss om vi talade om för dig att kärleken är en så stark känsla att den, om den är sann och äkta, kan övervinna alla hinder, varje svårighet som från början verkade omöjlig att övervinna? En känsla så sann och så ren har också den utomordentliga förmågan att kunna få två hjärtan att bli ett, två hjärtan som tillhör två olika människor som befinner sig på flera mils avstånd rent geografiskt, men som bara slår för varandra.

via Daily Mail UK

Advertisement

Det här är den gripande berättelsen om Mary och Jake Jacobs, ett par som har varit gifta i över sjuttio år och som lyckades uppfylla en dröm som under de senaste decennierna hade nekats dem om och om igen av vänner och familj. Mary föddes och levde i England, medan Jake ursprungligen kommer från Trinidad i Centralamerika och de träffades för första gången under 1940-talet när han tjänstgjorde på brittiskt territorium under andra världskriget.

Mary Jacobs beskriver den perioden så här: "Vi gick på samma tekniska högskola. Jag tog en kurs i maskinskrivning och stenografilektioner och han skickades dit för träning av det amerikanska flygvapnet. Han var med en grupp svarta vänner och de ropade dit mig och en vän till mig för att prata med dem. Vi visste inte ens att de pratade engelska, men till slut pratade Jake och jag. Han brukade citera Shakespeare för att charma mig, vilket jag älskade!"

Veckorna gick och Jake och Marys relation blev mer och mer seriös, tills en kvinna som gick förbi en park medan de hade en picknick talade om för Marys pappa att hans dotter dejtade en svart man: "Två brittiska tjejer med en grupp svarta män var en väldigt chockerande syn för den perioden, så hon pekade ut mig för min pappa, som förbjöd mig att träffa honom igen."

När kriget var över återvände Jake till Trinidad och under många år fick han inte längre se sin älskade Mary, men de utbytte vackra kärleksbrev när de hade möjligheten. Sedan, några år senare, bestämde han sig för att återvända till England för att fria till henne och gifta sig, det året var Mary bara 19 år gammal.

När flickan berättade för sin pappa att hon skulle gifta sig med mannen från Trinidad, svarade han: "Om du gifter dig med den mannen kommer du aldrig att sätta din fot i det här huset igen!" Ett ganska smärtsamt uttalande för Mary, som under de följande åren led av bristen på stöd från sin familj och utfrysningen av det dåtida samhället som inte såg positivt på äktenskap mellan olika raser.

När de flyttade till Birmingham var livet inte lätt för paret. De gifte sig och äktenskapet registrerades år 1948, tillsammans gick de igenom många svåra stunder: "De första åren av vårt äktenskap i Birmingham var ett rent helvete, jag grät varje dag och åt knappt. Ingen pratade med oss, vi kunde inte hitta någonstans att bo för att ingen ville hyra ut till en svart man och vi hade inga pengar." berättar Mary.

Advertisement

Med tiden gick saker och ting bättre, Jake och Mary började bli vänner med sina nya grannar, även om risken för att bli utfryst av det engelska samhället under den tidsperioden alltid var en skugga som vilade över paret. Marys pappa, som hon hade försonats med trots att han aldrig hade godkänt äktenskapet med Jake, gick bort när hans dotter fyllde 30. En stor smärta som aldrig försvann.

Nu har detta extraordinära och mycket förälskade par varit gifta i över 70 år och trots livets alla besvikelser, lidanden och svårigheter har de aldrig gett upp och har fortsatt att leva tillsammans som man och hustru. Det spelar ingen roll att de har olika hudfärg, Jake och Mary älskar fortfarande varandra lika mycket som första dagen de träffades.

Många lyckoönskningar till detta fantastiska par som vi alla kan lära oss mycket av!

Advertisement