Det här paret bor på en minibus och gör endast av med 10 £ i veckan - ett mycket sparsamt liv - TittaPaVideon.se
x
Det här paret bor på en minibus och…
Ta hand om dina fötter - ett naturligt och billigt sätt för att alltid ha mjuka fötter En äldre övergiven kvinna får besök av polisen som äter middag tillsammans med henne och klipper hennes hår

Det här paret bor på en minibus och gör endast av med 10 £ i veckan - ett mycket sparsamt liv

26 Juli 2021 • Av sofia
3.605
Advertisement

Skulle du ha modet att bara släppa allt och förändra ditt liv totalt? Det krävs faktiskt en hel del mod för att kasta sig ut i det okända, men sanningen är att för att förändra ditt liv och lämna ditt hem, ditt jobb och så vidare behöver du också en viss ekonomisk trygghet. Lyckligtvis hade paret som har huvudrollen i den här vackra historien allt det som krävdes och därför fattade de ett modigt beslut som de aldrig har ångrat!

via: The Sun UK
image: The Sun UK

Det här är historien om Karla och Gary Molony, ett brittiskt par som valde att dela sin berättelse om när de beslutade att överge alla bekvämligheter som finns med ett stabilt hem för att bo med tre hundar och en katt i en helt moderniserad och renoverad minibuss. Möblerad som om det var en liten hus på hjul. Varför bestämde de sig för att välja ett sådant liv?

Karla Molony beskriver det hela så här: "Jag övervägde för första gången i mitt liv  alternativa sätt att leva efter separationen från min dåvarande man i början av 2017. I augusti det året bodde jag fortfarande i min lilla lägenhet i Bournemouth som vi hade köpt tillsammans, sedan träffade jag plötsligt Gary, som levererade hem mat från mataffären precis som jag själv. Vi gillade varandra och några månader senare bestämde vi oss för att flytta ihop. Gary hade en hyresrätt, så vi lade ut lägenheten till försäljning och började leta efter ett nytt hem.

image: The Sun UK
Men deras nya liv var inte billigt alls och de övervägde seriöst att flytta in i en minibuss: "Det var en tuff kamp att leva med tre hundar och en katt, och vi insåg snart att hyran och räkningarna skulle uppgå till åtminstone 1 500 £ i månaden. Jag fantiserade alltid om att leva på ett alternativt sätt, så jag började läsa bloggar om billiga sätt att göra det på. I april 2018 hade jag sålt lägenheten och vi hade tillräckligt med pengar för att investera i vår dröm. På facebook, hittade vi en minibuss från 1996 som behövde renoveras och som vi spenderade 2400 pund på, under tiden lät min pappa Gary och mig bo i sin husvagn på hans uppfart medan vi byggde om den. Vi spenderade 6 000 pund på säng, dusch, badrum, tvättmaskin, ett solenergidrivet kylskåp, vedspis och ett kök som min pappa hjälpte oss att installera.
 
 
Advertisement
image: The Sun UK

Ett mycket sparsamt liv, som Karla och Gary berättar, som senare sa att de också hade avstått från sina tidigare jobb och börjat arbeta med takeaway-leveranser och städning av hushåll: "Våra utgifter var 40 pence om dagen för påfyllningsbar gas för matlagning, varmvatten till duschen och för att diska och 10 £ i veckan för bränsle, och vanligtvis var parkeringen gratis. Vi spenderade cirka 30 £ i veckan på mat och jag lagade grytor och lasagne i det lilla köket. Eftersom vi sparar så mycket på hyra och räkningar, kunde vi åka på semester till Island, Mallorca och Amsterdam. Vi reste också till brittiska festivaler för att sälja glass från skåpbilen, över hela landet!"

image: The Sun UK

Karla och Gary är övertygade om att sedan de började sitt nya liv utan några stabila rötter ombord på minibussen, har deras liv förbättrats enormt. Det finns inte längre någon stress som tidigare och de börjar se världen för hur den verkligen är, nämligen en underbar plats ful av olika platser, landskap, kulturer, människor och språk. Hur ska vi kunna njuta av allt detta om vi alltid sitter inlåsta i huset utan att ge oss själva chansen att resa runt på vägarna på vår planet?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack