En kvinna får sparken för att hon är gravid, men domstolen ger henne rätt och hon får en ersättning på 40.000 £ - TittaPaVideon.se
x
En kvinna får sparken för att hon…
En polis utför ett hjältedåd och räddar livet på en bebis som var på väg att kvävas En gravid kvinna blir vän med en gravid katt och tillbringar de sista dagarna av graviditeten tillsammans

En kvinna får sparken för att hon är gravid, men domstolen ger henne rätt och hon får en ersättning på 40.000 £

09 Juni 2021 • Av sofia
1.067
Advertisement

Människor har absolut ingen aning om hur mycket gravida kvinnor fortfarande, i dagens samhälle, diskrimineras på arbetsplatsen. Fram till dagen innan anses de vara perfekta anställda och noggranna människor att alltid förlita sig på, men från det ögonblick då de talar om att de är gravida för sin chef börjar de ses mer som ett problem att lösa än en kvinna som håller på att gå igenom en av de mest komplexa perioderna i sitt liv. Historien vi nu ska berätta, som ägde rum i Storbritannien, är verkligen absurd...

Huvudpersonen i denna berättelse om orättvisa på arbetsplatsen heter Simone Cousins, är 29 år  och bor i Northhampton i Storbritannien. I åratal har hon ansetts vara en perfekt anställd på Dovecoat Nursery, en förskola i området, men så snart hon meddelade sin chef att hon var gravid och att hon skulle behöva organisera sin arbetstid på ett annat sätt för att gå till sina fem läkartider, var det som att någon hade släppt en bomb på arbetsplatsen vilket slutade med att de två kvinnorna hamnade i domstol.

Maria Noble, chefen för Dovecoat Nursery, hade ursprungligen gått med på att ge Simone ledigt under de timmar hon behövde för att gå till specialistläkaren, men chefen ville inte gå med på de efterföljande besök som den gravida kvinnan begärde.

Inte nog med att Maria Noble insisterade på att ständigt flytta tiderna för de medicinska besöken som redan hade fastställts, men hon hade också mage att tvinga kvinnan att arbeta under sin normala arbetstid trots att hon led av både trötthet och illamående och kallade även till ett möte där Simone blev utfrågad baserat på ogrundade anklagelser. Bland dessa påståenden hävdade Maria Noble att Simone hade förfalskat sina arbetstimmar för att anpassa dem efter sina nya behov. Antalet arbetstimmar som inte genomförts men som betalats var enligt den ansvariga på förskolan hela 95 stycken.

Simone Cousins ​​avskedades på plats efter dessa anklagelser men ville hävda sina skäl genom att kalla sin chef till domstol för ogrundade påståenden och falska anklagelser. Den gravida kvinnan vann ärendet och tog hem nästan 40 000 £ i ersättning för moraliska skador.

Advertisement

Domaren beslutade att Maria Noble "varit arrogant och nedtryckande gentemot Simone Cousins och att Simone ​​var en ärlig och pålitlig anställd, en av de bästa och mest noggranna när det gällde pappersarbete. Domstolen drar därför oundvikliga slutsatsen att den enda anledningen till Simone Cousins ​​avskedande var hennes graviditet."

Nu är Simone mamma till underbara Sophie, en treårig flicka som lider av Aperts syndrom. Hon tar hand om sin lilla dotter dag som natt, glad över att kunna vara mamma på heltid och att hon fått rättvisa skipad i sin kamp mot någon som inte gjorde annat än att förtrycka henne i onödan bara för att hon var gravid. 

En historia om orättvisa på arbetsplatsen som vi hoppas aldrig kommer att upprepas!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack