En kvinna hävdar att hennes katt har räddat hennes liv: "Tack vare min katt fick jag reda på att jag hade cancer" - TittaPaVideon.se
x
En kvinna hävdar att hennes katt har…
Hon klär sig som städare på sin examensdag för att hylla sin mammas arbete Hon kliver upp klockan 5 på morgonen varje dag för att göra i ordning sin killes lunch - en

En kvinna hävdar att hennes katt har räddat hennes liv: "Tack vare min katt fick jag reda på att jag hade cancer"

04 Juni 2021 • Av sofia
1.495
Advertisement

En katt som husdjur är inte bara ett utmärkt sällskap för dagliga äventyr och för att ha någon att klappa, men kan även vara användbart för att avgöra om något är fel i hemmet. Oavsett om det är kattens sjätte sinnen eller ej, förstår katter verkligen när något är annorlunda eller inte på sin plats. Vad skulle hända om vi berättar att den här katten fick sin matte att förstå att hon hade stadium tre av bröstcancer? Du skulle nog bli lika förvånad som vi.


Kvinnan heter Kate King-Scribbins och bor i Saint Paul i Minnesota med sin katt som heter Oggy. Under en tid hade kvinnan lagt märke till att katten tyckte om att ligga och somna på vänster sida av kvinnans bröst, när Oggy tidigare föredrog att istället ligga på höger sida så hon började undra ifall något var fel.

Med tiden började Kate uppleva mer och mer obehaglig smärta i vänster sida av bröstet, så hon bestämde sig för att gå på en kontroll för att ta reda på exakt vad som var fel med hennes kropp. Så småningom fann läkare en knöl som växte mer och mer, kvinnan hade stadium tre av bröstcancer.

Kate berättade om sin erfarenhet med följande ord: "Jag tänker tillbaka på förändringarna i min katts beteende gentemot mig innan jag diagnostiserade bröstcancer och jag tror verkligen att hon försökte varna mig för den fara som växte i min kropp. Oggy har alltid älskat att gosa in sig mellan mina armar, men han började gosa på ett mer aggressivt sätt än vanligt, vilket var konstigt. Han fokuserade på mitt bröstområde och särskilt min vänstra sida i flera månader innan jag visste vad som pågick. Saken är att han verkade mer beslutsam än någonsin att se till att ligga nära vänster sida av bröstet och inte höger."

Efter en lång cykel av kemoterapi, strålbehandling och målinriktade operationer är Kate nu frisk från sin bröstcancer och förutom att tacka det otroliga teamet av professionella läkare som hade följt henne på denna resa, ville hon även minnas hur mycket hennes katt Oggy på sitt eget lilla sätt hjälpte henne att upptäcka knölen i tid och ställa en diagnos innan det var för sent.

Advertisement

"Om bara djur kunde prata ... Jag kan inte låta bli att undra vad som skulle ha hänt om jag hade uppmärksammat hans beteende och lyssnat på honom tidigare. Men nu vet jag att om Oggy någonsin börjar fokusera på en annan del av min kropp kommer jag att springa direkt till läkaren."

Tack för allt du har gjort för din matte, kära Oggy. Hon kommer att vara dig evigt tacksam!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack