Den här tjejen lider av en sällsynt vattenallergi och varje gång hon tvättar sig måste hon ta läkemedel - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här tjejen lider av en sällsynt…
En flicka ser att grannen varje dag bjuder hennes Mamman bestraffar honom, han fyller sin ryggsäck med leksaker och bestämmer sig för att rymma hemifrån

Den här tjejen lider av en sällsynt vattenallergi och varje gång hon tvättar sig måste hon ta läkemedel

Av sofia
680
Advertisement

Vi vet alla att kroppen hos en vuxen människa består av cirka 60% vatten. Det är nästan överflödigt, med denna egenskap i åtanke, att fundera över hur oundgängligt detta element är för vår överlevnad. Vi människor är på ett naturligt och oupplösligt sätt kopplade till vatten.

Det är ingen tillfällighet, i detta avseende, att när vi väljer att ta ett dopp i poolen, vid havet eller i en sjö, är det på ett visst sätt som om vi svarade på ett "kall" inifrån, ett behov av att komma i kontakt med vatten. Men vad skulle hända om vår kropp behandlade vatten som ett giftigt ämne?

via: Daily Mail

Svaret på denna fråga är praktiskt taget Rachael Fetters dagliga liv. Denna 23-åring bor i Usa, i staten Idaho, och är en av de 50 människorna i världen med akvagenisk urtikaria. Det är en mycket sällsynt sjukdom som orsakar allvarliga allergiska reaktioner vid kontakt med vatten. Hon diagnostiserades officiellt med sjukdomen 2019. Innan dess trodde man att hennes sjukdom orsakades av intolerans mot vissa typer av tvålar.

Men även om den ständigt förändrades förbättrades situationen inte. Som ni säkert kan gissa gör detta tillstånd den unga kvinnans liv något komplicerat. Varje gång hon tvättar sig tvingas hon ta smärtstillande medel. Hon kan ta duschar i högst 5 minuter och nästan uteslutande med kallt vatten.

Hennes hud fylls av blåsor och hon känner en intensiv brännande känsla som gradvis avtar, men som också kan pågå i flera dagar. Som om detta inte var tillräckligt, tvingas hon även dricka med måtta. Hon kan bara dricka små mängder vätska, annars riskerar hon magbesvär. Hon klarar inte regnet och till och med hennes egen svett kan irritera henne. Även om hennes sjukdom är så ovanlig och på många sätt utmattande, bemöter Rachael livet med tålamod och mod.

Advertisement

Dagen då hon fick sin diagnos, efter flera hudtester, var det en lättnad snarare än en sorg för henne. Hon visste äntligen vad hon hade att göra med och var medveten om att hon inte var den enda som tvingades hantera denna störning varje dag.

I väntan, och framför allt i hopp om att ett botemedel kommer att hittas, har Racheal beslutat att berätta sin historia för resten av världen så att alla kan förstå detta speciella tillstånd. På samma sätt hoppas hon att hennes ord når dem som delar samma problem. Människor som, precis som hon inte visste tidigare, kanske inte har någon aning om vad som händer, men som nu kan veta att de inte är ensamma.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack