Servicehunden har alltid varit vid den handikappade studentskans sida: vid årets slut ger universitetet honom en ”examen” också - TittaPaVideon.se
x
Servicehunden har alltid varit vid den…
Den här hunden la sig ovanpå sin matte varje gång den våldsamme pojkvännen försökte göra henne illa: idag är de äntligen fria Zucchine alla caprese: ett enkelt och gott recept för att imponera till middagen

Servicehunden har alltid varit vid den handikappade studentskans sida: vid årets slut ger universitetet honom en ”examen” också

15 Juni 2020 • Av Sara Lindblad
1.900
Advertisement

Rollen som servicehundar kan ha i samhället är inte bara att leda och fysiskt ta hand om människor med fysiska och psykiska utmaningar. De kan även vara värdefulla förtrogna för emotionellt stöd; det finns en anledning till att hunden anses människans bäste vän. Bland dessa fyrfota änglar finns även terapihundar, alltid vid sin ägares sida. Denna historia handlar om just detta.

via: AP News

GRIFFIN really enjoyed his time at the Indians’ game during the #MWUSA week, and Brittany Hawley,...

Pubblicato da Ms. Wheelchair USA su Martedì 23 luglio 2019

Brittany Hawley i Wilson (North Carolina) använder rullstol och hon lider av ett kroniskt smärttillstånd kallat reflexdystrofi. Hon var en perfekt kandidat till att få en servicehund och för några år sedan fick hon en via programmet Paws4prisons. När hon först mötte hunden som hette Griffin förstod hon att han var som gjord för henne: ”En del hundar blir rädda för rullstolen men Griffin hoppade rätt upp i mitt knä och slickade mig i ansiktet.”

Tune in to NBC News World during the 6 o’clock hour to see our own Brittany and GRIFFIN! Brittany and GRIFFIN recently...

Pubblicato da paws4people foundation su Martedì 18 dicembre 2018

Griffin kom in i hennes liv precis när hon skulle påbörja en ny spännande resa: läsa vid Clarkson University för att få sin Master i Fysioterapi. Hunden visade precis vad han var värd: han följde med på alla hennes lektioner och hjälpte henne även med saker som att öppna dörrar och plocka upp hjälpmedel. Han visade sig också vara tröstande vän under perioder av ångest och depression. 

Advertisement

2018 var Brittany redo att ta examen och hon ville inget hellre än att ha sin lojale hund vid sin sida: ingen examensceremoni utan Griffin! Och så blev det på Clarkson University; hunden fick samma dag sin hedersexamen för ”extraordinärt stöd till studenters förmån”. Universitetet informerade också i ett pressmeddelande ”Stiftelsens styrelse erkänner att Griffin visat en enorm ansträngning, ett konstant åtagande och seriös hängivenhet för välmåendet och studieframgången hos hans ägare Brittany [...] De båda har tillsammans fullföljt en utbildning i Fysioterapi och deltagit i samma kurser, lektioner, fakultetsmöten... vilket gör Griffin till en medlem likvärdig familjen Clarkson Golden Knights.”

Efter framgången med sin examen försöker nu Brittany att bli fysioterapeut, och gärna jobba med veterinärer och militärer; och självklart mörkar inte Brittany att hon alltid vill ta med sig Griffin: ”Varje gång jag hittar ett jobb, kommer han att vara med mig varje dag.”

Historien om vänskapen och lojaliteten mellan Brittany och hunden Griffin påminner oss varje dag om att de verkliga värdena att sträva efter skall delas, och aldrig bara för egen vinning; därför förtjänade den jätteduktige Griffin sin hedersexamen ihop med sin ägarinna, och vi kan inte annat än glädjas åt att dessa två själar funnit varann!

Grattis!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack