Antalet hundar du ser på bilden kommer att avslöja din mentala ålder - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Antalet hundar du ser på bilden kommer…
5 instinktiva känslor som du alltid borde lyssna på Det här är innebörden av att bära ett rött armband med 7 knutar på vänster arm

Antalet hundar du ser på bilden kommer att avslöja din mentala ålder

7.606
Advertisement

Hur många gånger har vi mött människor i våra liv som vi ansett vara yngre än sin ålder? Ibland räcker det inte ens med att man börjar bli såpass gammal att man får små problem kopplade till ålderdom för att verkligen känna sig gammal. Ungdom är ju trots allt ett mentalt tillstånd som inte har något att göra med den kronologiska åldern. Det finns ett flertal teorier angående detta inom psykologin och många studier har tillägnats just skillnaden mellan psykologisk ålder och kronologisk ålder.

image: Wikimedia

Den första personen som funderade över detta och bestämde sig för att födjupa sig i ämnet var den franska psykologen Alfred Binet år 1905 när han började studera faserna och nivåerna i den så kallade "intellektuella åldern" hos barn genom att utsätta dem för olika typer av psykologiska test analyserade av honom själv för att mäta i vilken utsträckning deras mentala förmågor hade utvecklats i medelåldern.

Så vilken är din "mentala ålder"? Svaret skulle kunna ligga i hur många hundar du kan se på bilden nedan. Resultaten kan katalogiseras i fyra olika svar på detta visuella test:

image: Pinterest
  • 4 hundar: du har en psykologisk ålder mellan 20 och 25. Ditt sinne är friskt och ungt, öppet för livets nyhet och utmaningar. Du tycker om nya upplevelser, men ibland föredrar du ditt inre lugn framför folkmassans buller. Du uppskattar skönhet och konst.
  • 5 hundar: du har en mental ålder mellan 25 och 30. Du lägger stor vikt vid stabilitet och tydliga och kristallklara sociala relationer. Du är inte intresserad av ytlig vänskap och gillar att omge dig med människor du alltid kan lita på.
  • 6 hundar: du har en mental ålder mellan 30 och 40. Du kan leva utan äventyr och nya upplevelser. Du är lika stark som en klippa och därför lutar sig dina närmaste vänner mot din axel i sökandet efter ord och handlingar som alltid kan trösta och stötta dem på bästa sätt. 
Advertisement
image: Max Pixel
  • 7 hundar: om du kan hitta sju hundar på bilden är din mentala ålder mellan 10 och 20 år. Du har ett rent och oskyldigt hjärta, du är vänlig och öppen med många människor och du går igenom faserna i ditt liv med nyfikenhet och energi. Du låter dig inte övervinnas av de motgångar du kan stöta på i livet.

Naturligtvis är det en del av livet att åldras och framför allt att veta hur man åldras, men inte alla har förmånen att kunna bli gamla på utsidan... och förbli unga på insidan!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack