Hundägare tenderar att vara mer "lyckliga" än kattägare enligt en undersökning [EDITED]

sofia

30 Augusti 2019

Hundägare tenderar att vara mer
Advertisement

[Reds. anm.] i en föregående version hade vi skrivit att hundägare var de mest lyckliga, medan det istället rörde sig om en jämförelse mellan hundägare och kattägare.

Man får ofta höra att hunden är människans bästa vän och det finns giltiga skäl bakom detta uttryck. Människor lyckas inte med något annat djur knyta an och ha samma speciella relation som med hundar.

Även om de som älskar katter kanske inte vill erkänna detta visar en undersökning som gjordes av University of Chicago att hundar - mycket mer än katter - lyckas göra de personer de har vid sin sida till bättre människor. Låt oss kika på vad det rör sig om.

via Independent

Advertisement

Maxpixel

Studien, som genomförts med stöd av den General Social Study, har länge följt deltagarna i deras vanor och analyserat händelserna som kännetecknade deras vardagliga liv och deras sociala eller interpersonella relationer.

I slutändan talade siffrorna tydligt. 36% av hundägare sa att de var "väldigt lyckliga", medan samma sak inte kan sägas om personer som bor med katter, där endast 18% svarade "mycket glad". De som äger både en katt och en hund, å andra sidan, sa att de var mindre lyckliga än de som enbart äger en hund.

Studien gick sedan vidare och undersökte andra aspekter av de som bodde med hundar eller katter. Enligt vad som har framkommit, är människorna som har valt hundar som fyrbenta vänner mer benägna att vara extroverade i sociala relationer, tillmötesgående och generellt nöjda.

Eric Ward/Unsplash

Inte bara det, forskarna fann även att hundägare i genomsnitt utför mer fysisk aktivitet och förflyttar sig mer än 30 km i veckan, stimulerade av sina husdjurs behov av att röra på sig. En sund träningsform och ett sätt att komma ut och hålla kontakten med sin omgivning och få fler möjligheter att interagera med andra.

Enligt de flesta människor som lever med hundar, ses dessa djur som riktiga familjemedlemmar, som med enbart sin närvaro kan stötta dem och trösta dem i svåra stunder, samt underhålla dem och lindra deras känslomässiga stress.

Advertisement

DoDLive

Slutligen visade undersökningen också att hundälskande människor tenderade att vara mer benägna att gifta sig och starta familj, samt att välja att skaffa en hund även med barn hemma.

Naturligtvis är det att ha en hund som vän inte allt som krävs för att vara lycklig. Men det kan dock förbättra vardagen, både under svåra stunder och hur vi ser på världen i största allmänhet.

Så vad tycker du? Fick du lust att adoptera en hund, eller kommer du alltid vara trogen mot din katt?

Källa:

Advertisement