9 typer av mat som vi bör undvika för skydda vårt hjärtas hälsa - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
9 typer av mat som vi bör undvika för…
5 goda skäl till att sluta använda flip flops Bananskal har många dolda egenskaper som du säkerligen inte kände till

9 typer av mat som vi bör undvika för skydda vårt hjärtas hälsa

Av sofia
5.366
Advertisement

Vår hälsa är direkt kopplad till det vi äter. Vår energi och vårt immunförsvar kommer från kosten, men även ämnen som kanske inte är så positiva för vår hälsa.

När det gäller hjärtats hälsa blir frågan både viktig och känslig. Detta organ är kroppens motor och tack vare det cirkulerar blodet i vår kropp.

Kanske mer än någon annan del av kroppen är det viktigt att hjärtat hålls friskt. För att göra detta är det nödvändigt att "mata" det tillräckligt med livsmedel som inte stressar det och inte bidrar till att skada cirkulationssystemet.

Kanske är de livsmedel som vi nu kommer att räkna upp just dina favoriter och det kan vara svårt att släppa dem. Men om ditt hjärta är viktigt för dig, skulle det vara lämpligt att dra ned på dem lite eller undvika dem helt och hållet för att hålla dina artärer "rena" från topp till tå!

1. Grönsaker, bönor eller soppa på burk

Akta dig för konserver som kan tyckas vara en bra lösningar för snabba och hälsosamma måltider. Om de innehåller för mycket salt kommer effekten att vara den motsatta. Alla vet att salt i alltför stora mängder ökar blodtrycket. Dessutom har mononatriumglutamat, som ofta finns i dessa livsmedel, kopplats till större risk för hjärtklappning.

Advertisement

2. Djupfryst mat

image: Pixabay

Ibland finns det inget mer bekvämt om vi inte har tid och lust att laga mat, men fortfarande vill njuta av en ordentlig måltid. Men många frysta livsmedel innehåller höga halter av natrium, som påverkar blodtrycket och följaktligen vårt hjärtas hälsa.

3. Charkprodukter

image: Pixabay

Det är allmänt känt, men värt att upprepa. Charkprodukter med en massa tillsat salt är varken bra för hjärtat eller artärerna. De kan vara direkt kopplade till ökningen av kolesterolhalten i kroppen, på grund av alla de mättade fetterna som de innehåller.

4. Bakverk och sötsaker

Även efterrätter kan inkluderas i de livsmedel som är svåra att motstå. Det har emellertid visat sig att bakverk kan innehålla obestridliga mängder transfetter, ämnen som kommer att stressa hjärtat tillsammans med det höga sockerinnehållet.

5. Glass

Att glass står med på denna lista kommer troligen att avskräcka de flesta människor. Även här är det dock en fråga om mättade fetter som är skadliga för artärerna och hjärtat. Glass innehåller ofta stora mängder mättat fett som kan vara farligt för hälsan.

6. Friterad mat

image: maxpixel

Även i det här fallet kan det verka självklart, men låt oss tänka på hur mycket mat runt omkring oss som är friterad. Ganska mycket, och i många olika former. Man äter det ofta på grund av smaken, men att fritera genererar transfett och kan innehålla höga mängder kolesterol.

7. Lever

Alla kanske inte gillar det, men lever används även för helande ändamål. Det är mycket rikt på järn, och användbart vid järnbrist. Däremot åtföljs dess fördelar också av de potentiellt skadliga egenskaper, såsom den höga mängden mättat fett den innehåller som leder till en ökning av kolesterolnivån i kroppen.

8. Ricotta ost

Kanske kan vissa associera den med en hälsosam kost eller passande för en diet med lågt saltintag, men tyvärr kan ricotta, även om det är gott och inte smakar särskilt salt, ofta innehålla höga halter av natrium, vilket gynnar en ökning av blodtrycket och gör det till ett livsmedel som inte är helt hälsosamt.

9. Rött kött

image: Pixabay
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack