Att skilja sig gör att man blir 10 år yngre enligt vetenskapen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att skilja sig gör att man blir 10…
Polisen räddar ett barn efter flera månaders misshandel och dagen efter bestämmer sig en av poliserna för att adoptera honom 8 sätt för din hund att säga

Att skilja sig gör att man blir 10 år yngre enligt vetenskapen

662
Advertisement

Skilsmässa är en traumatisk och komplicerad upplevelse att hantera, särskilt när den sätter stopp för ett förhållande som har varat i många år. Efter att stormen lagt sig kan dock detta tillstånd även vara bra för både kropp och själ. Vetenskaplig forskning säger att ex-fruar föryngras upp till 10 år. Nu ska vi kika på varför ett betydande antal kvinnor drar så mycket nytta från en separation.

  • De befriar sig från tyngden av det förgågna. Att leva idag är det bästa sättet att bygga upp framtiden. En skild kvinna klarar äntligen att lämna efter sig vad som saktat ner henne för att fullt ut uppleva varje steg som en erövring.
  • Återfå sitt personliga utrymme. Ett hälsosamt äktenskap är ett band som gör de två halvorna av ett par starkare, ett toxiskt skadar båda. I slutet av ett sådant förhållande kan en kvinna fokusera på sitt liv och sin lycka.
image: Pexels
  • Återfinner sitt inre lugn. Även utan riktiga bråk eller konflikter är ett olyckligt äktenskap en källa till ångest och konstant spänning. Skilsmässa är det enda sättet att återställa inre frid.
  • De börjar ta hand om sig själva igen. När bekymrena och stressen är över kan nu all den energin användas för att tänka på den egna hälsan och välbefinnandet, från att återuppta mer korrekta vanor till att titta närmare på sitt utseende.

Det rör sig om små och stora förändringar som dag efter dag gör att vi återfår förtroendet för livet och förstår att vi har kontroll över vår existens igen. Allting blir till en tillväxtupplevelse som genererar en god cirkel och ett flöde av positiv energi som återaktiverar lusten att börja om på nytt.

Advertisement
image: Max Pixel

Än idag ses skilsmässa som ett misslyckande, liksom en slags kränkning av de moraliska och sociala värderingar som anses vara heliga och eviga. Slutet på ett långt förhållande har alltid en bitter eftersmak, men vi får inte identifiera oss med paret. Man bör dock inte förneka det som varit bra och som har lett till att man valde att investera sin tid i relationen från början.

image: The Break-up

Vi måste också acceptera förändringarna och ibland är slutet en del av resan. Den konstruktiva inställningen gör det möjligt för oss att inte avbryta en viktig del av vår historia, utan att natera den med lugn för att sedan gå vidare. Målet att finna lycka finns alltid där, man har helt enkelt bara ändrat vägen för att komma dit.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack