Män som är otrogna är mindre intelligenta än de ssom är trogna enligt forskarna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Män som är otrogna är mindre intelligenta…
Att förlora ett husdjur kan vara minst lika smärtsamt som att förlora en människa man håller av Hon hittar några övergivna valpar i en kartong och tar med dem hem. Deras förvandling är otrolig

Män som är otrogna är mindre intelligenta än de ssom är trogna enligt forskarna

1.395
Advertisement

Är du en man och brukar du vara otrogen? Då kan du ha lägre IQ än någon som inte gör det.

Detta är slutsatsen som uppnåddes av en studie genomförd av Satoshi Kanazawa, en specialist inom evolutionär psykologi vid London School of Economics.

Svåra tider, alltså, för seriella hjärtekrossare, träffade rakt i hjärtat av sina intellektuella fakulteter. Undersökningen tittade faktiskt på ett urval av män som skiljer sig mycket från varandra, när det gäller både utbildning, ålder och social status.

image: pixabay

Genom att analysera frågor och test, både de berörda personernas IQ och deras beteende i vissa situationer, iakttog forskarna att de högsta intellektuella kvoterna tillhörde dem som gav värde åt trohet och uppriktighet i parrelationer.

Kanazawa relaterade mäns lojalitet till en kvinna med evolution och identifierar den som en mer avancerad egenskap än polygami och mer bakåtriktade sociala visioner.

image: maxpixel

En teori som har väckt stor kritik, kopplad till omöjligheten att koppla samman monogami med intelligens. Psykologen och hans team är emellertid övertygade om sin sammanfattning, såpass att de poängterade att de som är mest benägna till lojalitet också har en mer liberal syn på livet.

Källa:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack