Gurkmeja och honung,en av de kraftigaste formerna av naturlig antibiotika som vi alla bör känna till - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Gurkmeja och honung,en av de kraftigaste…
De används sedan tusentals år tillbaka för sina goda egenskaper, det här är vad lagerblad är bra för 14 tips för att ha en rik och vårdad trädgård utan att behöva spendera en förmögenhet

Gurkmeja och honung,en av de kraftigaste formerna av naturlig antibiotika som vi alla bör känna till

4.174
Advertisement

Modern medicin har räddat och räddar fortfarande miljontals liv varje dag, detta är ett faktum. Bland de mest effektiva vapen vi har i kampen mot sjukdomar är antibiotika säkert i spetsen, men den missbrukas ofta med allvarliga konsekvenser för både hälsa och miljö.

Det finns också naturliga produkter som kan tävla med läkemedelsbehandlingar vid lättare sjukdomar som inte kräver att man tar några läkemedel, gurkmeja och honung är exempel på de mest kraftfulla naturliga lösningarna.

image: pixabay

Gurkmeja. Den har antiseptiska, antibakteriella, anti-fungorala, antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper. Utmärkt inte bara för att tillsätta smak, men även som ett verkligt mineral- och vitamintillskott.

Honung. Det kan fungera både som direkt behandling på huden, som appliceras lokalt eller tas oralt. En studie publicerad i European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases visade att detta livsmedel lyckades förstöra olika patogener och bakterier på den som den användes på. Dess egenskaper och näringskvaliteter gör det användbart mot diabetes, hypertoni, influensa och förkylning, hjärt-kärlsjukdomar, inflammation och brännskador, andningssjukdomar, matsmältningsbesvär, ångest och depression.

Kombinationen av honung och gurkmeja ger upphov till ett extremt kraftfullt "naturligt antibiotika", som ofta används i ayurvedisk medicin och kallas Golden Honey. Bland de möjliga användningsområdena av denna kombination finns den som antibiotika kräm på mindre sår, vilket undviker risken för immunresistens.

Gurkmeja och honung, bör dock betraktas som  allierade för hälsan, inte lösningen på alla sjukdomar och absolut inte som den alternativa lösningen till traditionell medicin.

Rådgör alltid med din läkare. Du kan enkelt förbereda en dekokt baserad på dessa två produkter, även hemma. Här är ingredienserna och hur du gör:

1 tsk gurkmeja (av terapeutisk kvalitet)
0,6 dl rå honung
2 droppar citron eterisk olja (tillval)
Kombinera ingredienserna, blanda dem väl och täck med lock. Förvara blandningen i rumstemperatur. Rör om blandningen före användning.

En tesked av detta energikoncentrat under årets kalla årstider, under säsongens trötthet eller som en daglig vana förbättrar hälsan på ett helt naturligt sätt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack