En mattes desperata varning om faran med leksaker av rep efter det som hände med hennes Golden Retriever - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En mattes desperata varning om faran…
En äldre kvinna tvingas stå på tåget medan ungdomarna lyssnar på musik upptagna med sina mobiler Det ser ut som en heminredning, men det är i verkligheten en busshållplats. I den här lilla staden har de skapat något jätte vackert!

En mattes desperata varning om faran med leksaker av rep efter det som hände med hennes Golden Retriever

7.715
Advertisement

Den som äger en hund kan vittna om att hunden verkligen blir en familjemedlem och att när dagen kommer då man tvingas säga adjö upplevs en enorm smärta. Alla vet att tiden för en fyrbent vän är begränsad jämfört med människans liv, men det är annorlunda när vi tvingas skiljas från den för händelser som inte är naturliga. Dagens historia berättar tyvärr om en sådan omständighet.

Den som berättar historien är Indria Tuckler, ägare till två hundar, till vilka hon hade köpt leksaker av rep för att hålla dem roade. Dessa leksaker verkade säkra och robusta men samma dag som hon tog hem dem fann hon dem sönderslitna. Hon kastade omedelbart bort dem och hoppades att ingen av hennes hundar oavsiktligt ätit bitarna.

Tyvärr var det inte så för Sam, hennes 14-månader gamla Golden Retriever, som på något sätt hade svalt några bitar av leksakerna. Till en början tycktes Sams symptom vara vanlig hundsyndrom, som kräkningar, aptitlöshet och behovet av att dricka mycket vatten.

Verkligheten var dock mycket allvarligare, eftersom repbollen som svalts av hunden hade splittrats och skapat inre skador. Sam genomgick operation och trots detta dog han två dagar senare utan möjlighet att försöka med en andra operation.

Indria har skrivit en varning på Facebook till alla hundägare om farorna med denna typ av leksaker som vanligtvis säljs i djuraffärer.

Advertisement

Veterinärkliniken Vet Village i staden Urbana i Illinois, har på sin blogg publicerat en varning riktad till alla som äger en hund. Meddelandet syftar till att göra människor medvetna om riskerna med speciella leksaker för djur, särskilt de av gummi, bomull, plast eller rep.

Den senare är de farligaste av alla eftersom den naturliga konformationen av hundtarmen gör att fibrerna klibbar fast på insidan och skadar delar av vävnaden. Indria hoppas att genom att dela den sorgsna berättelsen om hennes älskade Sam kunna rädda livet på många andra hundar.

Tags: DjurHundarPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack