Vaknar du alltid upp vid en viss tid på natten? Detta är vad din kropp försöker säga dig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vaknar du alltid upp vid en viss tid…
Hon är 80 år, men kalla henne inte mormor. Här är den äldsta bodybuildern i världen Hon vill förändra sitt utseende inför bröllopet och efter 7 timmar visar hon upp sin otroliga förändring

Vaknar du alltid upp vid en viss tid på natten? Detta är vad din kropp försöker säga dig

9.853
Advertisement

Sömnstörningar är ett outhärdligt problem för dem som lider av det. Man vaknar mitt i natten och även om man vill och borde sova, kan man inte somna - oavsett hur länge man ligger kvar i sängen med sina ögon stängda. Ofta finner vi arbetsrelaterad stress till grund för dessa störningar. Orsaken kan dock vara något helt annat, vissa tror till och med att det kan vara något andligt. Speciellt kan klockslaget när du vaknar hjälpa till att förstå problemets ursprung.

image: maxpixel.net

Enligt traditionell kinesisk medicin är det viktigt att uppmärksamma den tid då man har för vana att vakna utan att kunna somna om eftersom det kan vara en indikation på en energisk eller andlig nedbrytning. Faktum är att det inuti vår kropp flödar energimeridianer, ett slags kanaler genom vilka vitala energier passerar, vilka når olika punkter och är kopplade till en intern klocka, som reglerar dess periodicitet. Baserat på detta kan vi skilja de olika orsakerna till sömnlöshet, beroende på tidpunkten:

  • Mellan klockan 21.00 och 23.00: detta är ögonblicket när de flesta går och lägger sig. Om du har svårt att somna under denna tid, är det ett tecken på överdriven stress och oro under dagen. Det är bra att koppla av, kanske genom meditation, positiva mantran och avslappningsövningar.
  • Mellan klockan 23.00 och 01.00: under dessa timmar är meridianen som korsar gallblåsan mer aktiv vilket betyder att du upplever en känslomässig besvikelse. Lösningen är att förlåta dem som har besvikit dig, att befria dig från bittehet och att öva på självkärlek och acceptans.
  • Mellan klockan 01.00 och 03.00: denna tidslucka är förknippad med leverns meridianer och kroppsklockan vilket indikerar ett överdriven ilska eller ett överskott av yang-energi - det som kommer från himlen, luften och solen. Det är lämpligt att dricka kallt vatten och möta sin ilska.
  • Mellan 03.00 och 05.00: detta är en speciell tid, eftersom den motsvarar lungornas meridian och det kan vara ett tecken på att en ande försöker skicka meddelanden som kan upplysa dig om ditt syfte i livet. För att somna om kan du prova djupa andningsövningar och meditera för att ansluta till din andliga dimension.
  • Mellan 05.00 och 07.00: dessa timmar berör meridianen som är kopplad till tjocktarmen, vilket förmodligen är ett tecken på känslomässig låsning. I vilket fall bör du gå upp och gå på toaletten eller promenera runt lite innan du går och lägger dig igen.

Enligt traditionell kinesisk medicin kan vi därför förstå mycket beroende på vilken tid vi vaknar. Det finns inget vetenskapligt i detta och dessa teorier har aldrig bekräftats, men många människor har hittat en koppling till sin verkliga situation... stämmer det på dig också?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack