Därför hävdar forskarna att man bör spara sina barns mjölktänder - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Därför hävdar forskarna att man bör…
25 gånger då människor återskapat gamla bilder i modern tolkning... med jätte roliga resultat 19 söta illustrationer som visar hur livet tillsammans med en hund består av små härliga ögonblick

Därför hävdar forskarna att man bör spara sina barns mjölktänder

687
Advertisement

Var och en av oss har minnen som rör när man tappade den första mjölktanden, en tand som förmodligen din mamma eller din pappa kommer att ha sparat som ett minne under alla dessa år. Enligt forskarna kan denna vana som många föräldrar har i framtiden rädda dessa barns liv.

Allt detta är kopplat till stamcellsforskning och möjligheten att kunna få ut en liten mängd från mjölktänderna.

Det finns ingen förälder i världen som inte har behållt sina barns mjölktänder, kanske mest av emotionella skäl. Dessa små minnen kan faktiskt bli mycket användbara i framtiden, många forskare rekommenderar att inte kasta dem och att spara dem ordentligt eftersom de kan användas för att utvinna dentala stamceller som är användbara för att rädda människors liv. Men hur sker då detta?

Stamceller är inget annat än mycket unga celler som fortfarande måste växa i en av dessa tre grupper, de kan också utvinnas från tänderna förutsatt att de sparats ordentligt.

På grund av sin natur kan stamceller ersätta andra skadade celler i kroppen och kan därmed hjälpa till att bekämpa vissa typer av sjukdomar som exempelvis tumörer. Detta är dock fortfarande i full experimentfas. Att spara mjölktänderna kan därför vara ett viktigt val eller inte. I vilket fall som helst bör bevarandet av mjölktänderna ske under särskilda miljöförhållanden, det räcker inte att med att spara dem i hemmet i en behållare. Det finns specifika banker för att bevara biologiskt material, men de har också en viss kostnad.

Det finns fortfarande många osäkerheter angående användbarheten av mjölktänder, men du kan ju alltid behålla dina barns tänder som ett minne!

Tags: BarnMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack