En kvinna omhändertas av 40 läkare för en förlossning som endast sker en gång vart 480:e år - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En kvinna omhändertas av 40 läkare…
Det här barnet lät sitt hår växa under två år för att donera det till cancersjuka barn Problem med sköldkörteln, det här är 12 symptom du bör vara aktsam på

En kvinna omhändertas av 40 läkare för en förlossning som endast sker en gång vart 480:e år

5.718
Advertisement

För ett förälskat par är ankomsten av ett barn den största glädjen och som en inramning av deras gemensamma livsprojekt. Tillsammans med spänning och lycka finns det säkert en viss ångest när man går en såpass ny händelse till mötes, så man kan ju tänka sig hur det känns när man istället för att bara se ett barn får reda på att man väntar flera. Detta är precis vad den 23-åriga Alexandra Kinov och hennes fästman Antonin Kroscen, två ungdomar från Prag i Tjeckien, fick uppleva.

Antonin och Alexandra hade redan ett barn, så de var omedelbart entusiastiska över nyheterna att deras familj skulle utvidgas även om de ännu inte hade någon aning om hur mycket...

Paret var medvetet om att det fanns en möjlighet till tvillingfödsel eftersom det i båda familjerna redan fanns liknande fall. Efter den första analysen bekräftade läkarna det, de var tvillingar.

Trots detta ville gynekologen upprepa ultraljudet igen för att han inte var helt övertygad om svaret. Förundrade upptäckte paret att det inte var två men tre barn.

Överraskningarna tog dock inte slut här och när de på nytt upprepade ultraljudet fick paret veta att bebisarna till och med var fem stycken. Läkarna hade redan misstänkt det men hade väntat med att säga något förrän de var riktigt säkra.

Advertisement

Från vad sjukhuspersonalen har rapporterat verkar det som om den naturliga födelsen av fem bebisar ur statistisk synvinkel sannolikt sker bara en gång på flera miljoner.

Det var inte möjligt att fastställa könet på bebisarna med bestämdhet eftersom ultraljuden var väldigt förvirrande på grund av närvaron av så många bebisar. Alexandra bestämde sig för att vänta på förlossningen för att se det med egna ögon.

Förlossningen var en historisk dag för landet, Alexandra hade så många som 40 läkare närvarande under sitt kejsarsnitt, eftersom de särskilda förhållandena gjorde situationen ganska komplex.

Antonin kunde inte hjälpa sin fru på sjukhuset eftersom han oväntat fastnade i trafiken. Än idag beskyller han sig själv för att han inte var närvarande eftersom han verkligen hade velat vara det.

Trots detta lilla problem fick Alexandra fem underbara och friska barn, fyra pojkar och en liten tjej vid namn Alex, Deniel, Martin, Michael och Terezka

Advertisement

Kvinnans barn var de första femlingarna som fötts i Tjeckien sedan 1949, en händelse som statistiskt sett inträffar en gång vart 480: e år. Oddsen för en födsel av detta slag utan komplikationer under graviditeten och förlossningen är 1 på 47 miljoner. Från den dagen har det nu gått sex år och barnen fortsätter att växa upp friska och glada och tillsammans med sina föräldrar Alexandra och Antonin bildar de idag en stor och vacker familj.

Remember Alexandra Kinova, the Czech mum who gave birth to quins? Here they are - and check out their amazing scan...

Pubblicato da Essential Baby su Mercoledì 10 luglio 2013
Tags: MärkligtBarn
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack