Problem med sköldkörteln, det här är 12 symptom du bör vara aktsam på - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Problem med sköldkörteln, det här…
En kvinna omhändertas av 40 läkare för en förlossning som endast sker en gång vart 480:e år Alla var emot deras relation, men efter 23 års äktenskap är de här för att visa sin sanna kärlek

Problem med sköldkörteln, det här är 12 symptom du bör vara aktsam på

7.619
Advertisement

Vår kropp"talar" ständigt till oss och informerar oss om vårt hälsotillstånd. Även när det verkar vara något larvigt är det bra att inte försumma de signaler kroppen sänder ut eftersom varje organ har sin exakta uppgift. Sköldkörteln är till exempel en liten körtel som reglerar produktionen av TH hormon, reglerar hjärtrytmen, ämnesomsättningen och temperaturen. Ibland kan det fungera "för mycket" andra "för lite", vilket orsakar olika problem. Här är några tecken som kan tyda på problem med sköldkörteln.

 • Hypertension. När du ofta har högt blodtryck, innan du börjar använda specifika läkemedel och efter det att kosthållning och träning inte haft någon effekt, är det bra att kontrollera om din sköldkörtel fungerar som den ska.
 • Förändringar i aptiten och i uppfattningen av smaker. Hypertyreoidism kan orsaka en dramatisk ökning av hungerkänslor, vilket äventyrar smak och lukt.
 • Känsla av obehag i halsen och nacken. Sköldkörteln ligger i nacken, så en känsla av obehag i detta område av kroppen kan vara en manifestation av dess funktionsfel.
 • Kramper eller muskelsmärtor. Spända och ömma muskler även utan intensiv fysisk aktivitet kan vara symtom på en sköldkörtel som inte gör sin plikt.
 • Hjärtflimmer. Det klassiska "extra slaget" eller extra-systoe kan vara en följd av ett överskott av sköldkörtelhormoner i omlopp.
 • Tomt huvud. Stress och ålder kan bidra till att sänka kognitiva förmågor, men om det händer mer plötsligt och snabbt, bör du oroa dig.
image: Pixabay
 • Torr hud och svagt hår. En långsammare ämnesomsättning är förknippad med mindre svettning med torr epidermis. Detsamma gäller för håravfall på grund av avbrottet i deras naturliga tillväxtcykel.
 • Viktökning. Om vågen går upp utan att man förändrat sin livsstil och sina matvanor bör man också se till att få sköldkörteln kontrollerad.
 • Minskad sexlust. Låga sköldkörtelhormonnivåer motsvarar låg libido.
 • Humörsvängningar. Överproduktion eller sköldkörtelhormonbrist påverkar nivåerna av serotonin, vilket gör att du känner dig orolig och irriterad eller ledsen och deprimerad.
 • Förstoppning. Om sköldkörtelns normala funktion saktar ner eller avstannar, påverkas matsmältningssystemet, vilket orsakar förstoppning.
 • Att känna sig "urladdad" ibland är normalt, det är annorlunda när sömnighet och trötthet börjar bli konstant och irriterande.
Advertisement

Det finns också en metod för att utföra en typ av självdiagnos av sköldkörteln om man tittar i spegeln i halsens nedre område, ovanför nyckelbenen, under vokalbandet. Om du sänker huvudet åt höger samtidigt som du sväljer kan det hända att du ser utbuktningar eller utskjutningar (bör inte förväxlas med Adamsäpplet). Om du märker några utsprång i detta område, är det lämpligt att rådgöra med en läkare. Ibland kan en sköldkörtel bli större på grund av knölar (i de flesta fall godartade), som dock alltid bör analyseras ordentligt.

Tags: HälsaMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack