7 saker som sker när du bränner ett lagerblad hemma - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
7 saker som sker när du bränner ett…
Den romantiska legenden om hur en tulpan föds, vårens och kärlekens blomma Det här är de stragerierna som vissa personer använder för att alltid vrida situtionen till sin egen fördel

7 saker som sker när du bränner ett lagerblad hemma

14.359
Advertisement

Lagerblad är en aromatisk och officinell växt, som kommer i form av ett vintergrönt träd eller buske och som alltid har tillskrivits viktiga fördelaktiga egenskaper.

För dem som tänkte tillbaka på sina studier, varning: den gåva som denna växt ger till dem som använder den är inte visdom. Faktum är att om de gamla grekerna och romarna ansåg den vara helig, var det mer realistiskt att den var känd för sina fördelar när det gäller hälsa än för visdomsspecifika frågor.

Genom att bränna ett lagerblad hemma kan du få dessa 7 fördelar.

image: maxpixel
  • 1.Stärker immunförsvaret. Lagerblad innehåller också eugenol, som har antioxidantiska egenskaper och som tillsammans med andra näringsämnen stärker immunsystemet.
  • 2. Förhindrar diabetes. Daglig konsumtion av lagerblad hjälper till att reglera blodsockernivån och förhindra typ 2-diabetes, tack vare sina antioxidanter och sina antiinflammatoriska egenskaper.
  • 3.Lättar ångest. Röken som produceras av det brinnande lagerbladet släpper ut kemiska föreningar såsom linalool, som vid inandning minskar ångest och stress på bara 10 minuter och verkar lugnande för både kropp och sinne.
  • 4. Öppnar luftvägarna. Att sänka ner lagerbladen i hett vatten avger en doft som minskar slem vid exempelvis förkylning.
  • 5. Lindrar inflammation. Lagerblad har förmågan att minska inflammation tack vare innehållet av eugenol.
  • 6. Ökar koncentrationsförmågan. Om röken i lagerbladen har en lugnande effekt, bidrar den samtidigt till att väcka hjärnan tack vare dess kemiska föreningar som cineol och helicin. Lagerblad är därför användbart vid kronisk trötthet.
  • 7. Ökar medvetenheten. Användbar under meditation och yoga. Tack vare sina lugnande egenskaper och sin förmåga att stimulera mentalt uppvaknande hjälper lagerblad till att förbereda dig för att uppnå ett tillstånd av självmedvetenhet.

Förmodligen har du hittills använt lagerblad framförallt i köket för att förbereda läckra maträtter, men det är dags att ta med några blad in i vardagsrummet och sovrummet för att fullt ut få utnyttja alla dess  fördelar;)

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack