Att sova för lite kan få dig att gå upp 1kg extra i veckan enligt en studie - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att sova för lite kan få dig att gå…
Till dig som är min vän och bryr dig om mig trots att vi inte hörs varje dag Den sorgliga händelsen i Lidice som berör alla som ser dem i ögonen

Att sova för lite kan få dig att gå upp 1kg extra i veckan enligt en studie

Av sofia
673
Advertisement

Mot slutet av en lång och tröttsam dag på jobbet är ofta allt det vi vill göra att komma hem och glida ner under täcket och säga godnatt. Alla älskar att sova, men sömn är en nödvändighet, eftersom det gör att kroppen kan återhämta den fysiska energi som spenderats under dagen.

Om man inte sover kan många sjukdomar uppstå som undergräver personens livskvalitet, inklusive viktökning. I synnerhet kan vanan att sova mindre än 7 timmar per dygn göra att man går upp ett kilo mer per vecka.

Faktum är att för lite sömn ökar din aptit, som University of Chicagos avdelning för sömn- och ämnesättning förklarar: "Det råder ingen tvekan om att otillräcklig sömn gynnar hungern, vilket leder till ett större intag av mat under dagen och orsakar en signifikant viktökning ".

Att sova mindre än 7 timmar leder till en konsumtion av upp till 300 kalorier mer per dag, vilket kan leda till att man går upp 1kg per vecka.

image: pixabay

Vi äter eftersom kroppen behöver hålla sig vaken för att klara av en situation som är klassificerad som kritisk alltså frånvaron av vila. Dessutom, utan sömn, minskar leptinet - mättnadshormonet, vilket utlöser hunger.

Därför består det bästa sättet att hålla sig i form, förutom en hälsosam och balanserad kost och fysisk aktivitet, också att sova rätt antal timmar per natt - åtminstone 8. 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack