Havsluft kan hjälpa dig att bekämpa cancer och högt kolesterol enligt den här undersökningen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Havsluft kan hjälpa dig att bekämpa…
En hund räddar livet på sin husse genom att hålla honom varm under tre dagar och skydda honom från prärievargar Den här stylisten visar att det bakom varje vanlig kvinna döljer sig en drottning

Havsluft kan hjälpa dig att bekämpa cancer och högt kolesterol enligt den här undersökningen

Av sofia
912
Advertisement

De som älskar det, vet detta mycket väl: havet är vackert under varje årstid. Oavsett om det är sommar eller vinter, finns det alltid ett sätt att njuta av dess fördelar, genom att simma och koppla av vid strandkanten eller promenera på stranden och låta fantasin resa bortom horisonten, där vattnet och himlen snuddar vid varandra och döljer varandra.

Dessutom är det när vågorna är stora som det är möjligt att dra störst nytta av det. Själva havsluften är faktiskt hälsosam - mycket mer än du tror.

En studie av Ghent universitetet och det flamländska institutet för havet (VLIZ) har belyst havets fördelar i kampen mot cancer och kolesterol.

Forskarna fokuserade sin uppmärksamhet på de positiva effekterna av den så kallade "havssprejen", det vill säga havsvattnet som sprutas ut av vågorna. Den innehåller faktiskt många naturliga ämnen som produceras av alger och bakterier, som är bra för hälsan.

Emmanuel Van Aacker, en av lärarna, förklarade att de under studien tog prover av havsluft och undersökte dem i laboratoriet. "Vi exponerade mänskliga lungcancerceller för dessa prover av luft och undersökte effekterna på våra gener och jämförde dem med resultaten från andra vetenskapliga studier ".

Det har framgått att havsluft hämmar effekten av en gen som spelar en viktig roll vid utveckling av lungcancer, liksom vid kontroll av kolesterol. Forskarna korrelerade sedan detta resultat med det i andra tidigare studier som "har visat att lungcancerceller dör och kolesterol minskar när vi saktar ner denna gen. Några potentiella cancerterapier och senaste generationens kolesterolhämmare är baserade på på denna princip Nu när vi vet att havsluften sänker effekten av denna gen", säger forskare Jana Asselman.

Därför, om du har turen att leva inte för långt ifrån havet, har vinu  gett dig en utmärkt anledning att besöka det oftare, även och särskilt på vintern :)

Tags: VetenskapHavetHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack