Att åka på semester håller sjukdomarna borta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att åka på semester håller sjukdomarna…
Att arbeta 4 dagar i veckan är fördelaktigt för hälsan, produktiviteten och miljön Att ta hand om barnen är mer tröttsamt än att arbeta utanför hemmet enligt en undersökning

Att åka på semester håller sjukdomarna borta

348
Advertisement

De många personliga, familje- och arbetsförpliktelserna på ett helt år sätter vår kropp på prov. Resultatet är att man samlar på sig för mycket trötthet och att kroppens immunförsvar försvagas. Utöver för uppenbara miljömässiga och klimatiska skäl är det möjligt att man oftare blir förkyld, får influensa och bronkit på grund av ett lågt immunförsvar. Lösningen? Ta en paus när du har möjlighet, planera en utflykt eller kanske en resa.

En paus från stressen och vardagens kaos är hälsosamt och hjälper till att ladda batterierna. Att åka på semester är en integrerad del av att ha en hälsosam livsstil, precis som att äta sunt eller röra på sig.

En annan anledning till att ge dig själv en paus från vardagen är att du återfår tid för dig själv och för din familj, saker som alltför ofta förbises men som verkligen är viktiga. Hemligheten för att känna sig bra är att inte vänta tills du når gränsen, men att hitta små stunder där du kan lätta på trycket och återfå din styrka. Det är också ett bra sätt för att förbättra sin kreativitet och förmåga att lösa problem när vi "fastnar". Att ta avstånd i viss mening hjälper hjärnan att återställa sig, för att sedan återupptäcka sig själv med många nya idéer.

I de flesta fall försöker du samla flera semesterdagar för att njuta av dem alla tillsammans under en lång semester. Det här är helt rätt, men det kan till och med vara bättre att sprida sin semester under hela året. Anledningen är att du undviker det så kallade post-holiday syndromet, att du går tillbaka till jobbet deprimerad och omotiverad. Istället kan små ändringar i veckoplaneringen som inte är för drastiska, låta dig vila utan att förlora takten för mycket.

Om målet med en semester är att förbättra sitt psykofysiska välbefinnande, måste man också välja destinationen baserad på sina personliga behov. De som lider av astma eller allergier kan hitta lättnad i bergsområden där föroreningarna är mindre. Detsamma gäller för personer som lider av lågt blodtryck, medan de med högt blodtryck kan välja havet, liksom de med sköldkörtelstörningar. Ljuskänsligheten och känsligheten för värme eller kyla kan också styra valet av perioden, det vill säga att planera en resa på vintern eller på sommaren beroende på smak och predisposition.

Under alla omständigheter är varje semester bra för att ta igen sig ... även om man bara förflyttar sig några kilometer hemifrån!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack