Därför är det bättre att besvara elakhet med godhet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Därför är det bättre att besvara…
Att hantera ett barns tjafs utan att höja rösten, så gör du Min hund är inte bara mitt

Därför är det bättre att besvara elakhet med godhet

601
Advertisement

Gott och ont har alltid varit de krafter som styr världen, i evig motsättning och balans. De två elementen har funnits i varje kultur och tidsepok, med sociala, moraliska och kulturella variabler. Om man överför konceptet till människors dagliga handlingar är frågan: hur beter man sig med de som gör något elakt? Här är några idèer för att lära sig att agera på rätt sätt när vi blir offer för någons dåliga attityd.

image: Unsplash

Godhet som svar på en dålig handling är en universell lärdom. Vår goda gärning förminskar det onda som vi har fått ta emot och frigör oss samtidigt från negativa känslor.

En god handling är bra både för oss och för andra, de som är onda strävar efter sina egna intressen, men på det här sättet stjäl de från sig själva. Att vara goda gör oss rikare eftersom det förbättrar vår självkänsla, det är som en "smittsam solidaritet"som gör oss till bättre människor. Kort sagt, ger godhet medan ondska tar.

Vi får inte tro att förlåta motsvarar att glömma. Att förlåta dem som har varit grymma mot oss ​​är en mycket hård prövning, men det betyder inte att vi genast raderar felet. Vi kommer att behålla minnet av den erfarenheten genom att vara mindre naiva och lite klokare, men utan att fortsätta bära på dess vikt och bli lidande. Förlåtelse frigör oss från att hålla våra sår öppna mer än vad det kanske får dem att läka.

Att hämnas när någon betett sig illa emot oss kan verka få oss att må bättre, men det är bara en tillfällig illusion. Att mata bitterheten kommer bara att leda till mer ondska. Den som svarar på hat med hat vinner ingenting och kommer slutligen att förlora sig själv.

image: Unsplash

Ingen är född ängel eller djävul, helgon eller syndare, allt är en del av hur vi växer upp och vilka val vi gör. Vi kan inte reagera på ondska med hämnd om vi i vårt liv bestämt oss för att inte skada någon.

Om den ilska och smärta som alstras av en elak handling är för stark är det bra att ta den tid man behöver för att läka såret. Denna "paus" kommer inte att få dig att glömma men hjälper dig att lugna själen och befria dig från ilskan. Om du trots allt inte kan reparera felet med en god handling är det bättre att ta avstånd istället för att göra något annat.

Ondska och våld är alltid redo för attack, så för att balansera världen måste man inte bara utöva godhet utan även lära andra att göra detsamma. Att föregå med gott exempel är det bästa sättet för att lämna ett positivt spår i din nästa och en önskan att agera likadant i praktiken.

Avslutningsvis, om du verkligen inte vill ge upp tanken på hämnd, är detta tips fortfarande bra. För att motverka ondska är en välvillig likgiltighet den smartaste och mest effektiva "hämnd" som du kan genomföra.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack