Barn är mindre disciplinerade med sina mammor än med andra människor - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Barn är mindre disciplinerade med sina…
Äkta kärlek har inget med beroende att göra, utan med frihet Piero Angelas underbara tankar kring vikten av skolans sociala roll

Barn är mindre disciplinerade med sina mammor än med andra människor

698
Advertisement

Många mammor får ofta höra från lärare, grannar eller andra föräldrar att deras barn är små änglar, medan de hemma är jätte busiga. Detta är inte bara en "kliché" eftersom det vetenskapligen har bevisats att barn beter sig värre med sina mammor än med andra. Bekräftelsen kommer från en undersökning som gjordes av University of Washington i USA på ett urval av 500 familjer. Studien tog hänsyn till aspekter som gråt, olydnad och ilskeutbrott.

I 99,9% av fallen visade sig barnen lugna och disciplinerade tills mammorna kom in i rummet. Då förändrade deras attityd plötsligt, de blev bråkiga, provocerande och krävde omedelbar uppmärksamhet. Samma beteendemönster upprepades även i små bebisar på endast 8 månader, medan det endast i 1% av fallen gick på ett annat sätt, åtminstone i början. Det fallet rörde ett blindt barn, men även detta antog samma beteende så snart han hörde sin mammas röst, även han började kasta föremål, gråta och be om godsaker trots att han just hade ätit.

Det visade sig också att barnen var mer villiga att svara på instruktioner från en annan röst än mammans.

Med detta resultat från den amerikanska undersökningen kan man undra vad orsaken till att barnen visar sin värsta sida i mammans närvaro är medan de uppför sig bättre i andras sällskap. Skälen kan vara flera olika, men är dock alla kopplade till det nära förtroende och den relation som de små har med mamman. Ett barn är säkert och medvetet om att dess mamma alltid kommer att älska honom eller henne ändå, även om det gör något dåligt. Som om detta inte var tillräckligt, är mamman den person från vilken barnet är beroende och som barnet därför förväntar sig mest ifrån. Sammanfattningsvis  har barn ännu inte mentala filter och mentala strukturer, utan det regerar instinktivt genom att be om mer och är mer sig själv med mamman, medan det med andra människor känner att det måste införa vissa gränser och även kontrollera sin önskan om uppmärksamhet.

Tags: BarnPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack