Kvinnor som lider av ångest är starkare än vad man kan tro - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor som lider av ångest är starkare…
Den här kvinnan är 87 år gammal och målar husen i sin by för att förvandla världen till en bättre plats Att ta hand om sitt utseende är ett tecken på mentalt välbefinnande inte på ytlighet

Kvinnor som lider av ångest är starkare än vad man kan tro

Av sofia
697
Advertisement

Enligt Anxiety and Depression Association of America, har kvinnor dubbelt så stor chans att drabbas av ångestsyndrom jämfört med män och om man tänker på det är det inte svårt att förstå varför.

De måste ha full kontroll både över familj och arbete, ansvaret både för barnen och för hemmet faller huvudsakligen på deras axlar, samt en karriär som kräver att de jobbar dubbelt så hårt som män.

Trots detta, kanske på grund av dessa många svårigheter, är kvinnor som lider av ångest starkare. Här är orsaken:

image: Unsplash
 • 1. De kämpar varje dag. Tusentals tankar och bekymmer trängs i deras huvuden, och med dessa multipliceras rädslan, men en kvinna hittar alltid en lösning.
 • 2. De är känslomässigt djupa.Deras ångest tillåter dem att komma i kontakt med sina känslor och att leva intensivt. Deras känslighet gör dem till pålitliga vänner.
 • 3. De siktar in sig på framtiden. Ett oroligt sinne är alltid på språng och därför planerar dessa kvinnor noggrant både nutid och framtid.
 • 4. De är intelligenta. Även om de styrs av rädsla söker de ständigt efter information. Denna jakt på  kunskap håller sinnet och andan välutbildade.
 • 5. De krockar med andras skepticism. Människor runt omkring dem bagatelliserar deras oro och deras planering för framtiden, de härdar ut och fortsätter på sin väg, även om de egentligen bara skulle vilja att någon lyssnade på dem.
image: Unsplash
 • 6. De missförstås av andra - och de vet om det. Ingen gillar ångest, så folk brukar tendera att ignorera den och att inte lyssna på dem. Trots att ingen förstår dem fullbordar kvinnor som lider av ångest fortfarande sina projekt.
 • 7. De ger inte upp enkelt. De ger aldrig upp eftersom de vet att endast genom kunskap, planering och hårt arbete uppnås det önskade resultatet.
 • 8. De tar hand om andra. Även om de är fulla av ångest, lyckas de fortfarande hitta tid för att hjälpa människor runt omkring dem.
 • 9. De är starka. Trots sin ångest lycks de utföra alla sina uppgifter. Denna beslutsamhet och deras ansträngningar för att uppnå sina mål, gör dem starka.
 • 10. De styr sitt eget öde. Just för att de är starka ger de inte upp när de möter svårigheter på sin väg. De vet att genom att bekämpa sina egna rädslor kommer de att kunna ta sin framtid i egna händer och det är precis vad de gör.
Advertisement
image: Unsplash
 • 11. De vet hur man förlåter. De är medvetna om hur svårt det är att kämpa sig igenom sina egna personliga strider och hur det kan leda till hänsynslösa handlingar ibland. Därför är de alltid benägna att förlåta - och att hjälpa dig.
 • 12. De är komplexa. I dem finns en blandning av rädsla och envishet, känslighet och själsstyrka, kärlek och tålamod. Dessa kontraster gör dem komplicerade och mystiska, en väldigt intressant blandning.
 • 13. De är ledartyper. De håller ett fast grepp om tyglarna i sitt liv och siktar in sig på målet genom att resa sig upp efter varje misslyckande. De har en ledares anda och färdigheter.
Tags: KvinnorPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack