Att vara trogen är ett tecken på intelligens, otrogna människor är mindre "utvecklade" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att vara trogen är ett tecken på intelligens,…
Yngre syskon är oftast de roligaste i familjen Vi bör lära våra döttrar att vara modiga, inte perfekta

Att vara trogen är ett tecken på intelligens, otrogna människor är mindre "utvecklade"

6.146
Advertisement

Kärlek är som godis, enligt den colombianska neurovetenskapsmannen Rodolfo Llinás, inte för att det är sött, utan snarare för att den som är förälskad alltid vill ha mer och mer kärlek från den person hon eller han älskar.

Faktum är att även om den föds i hjärnans känslomässiga område, där det bara finns reaktioner och stereotypa rörelser, medför kärleken olika fysiologiska funktioner. Det är inte fysisk eller sexuell hunger, utan en önskan som aldrig blir tillfredställd.

Därför, enligt Llinas är kärleken inte bara evig, utan också trogen och ett typiskt kännetecken hos de mest intelligenta människorna.

Llinàs säger att intelligenta människor "strukturerar och modellerar mönster av förbestämda handlingar, baserade på konceptet att man ser den andra som sin egen hand, att ta hand om den är ens ansvar och vice versa." Att veta att man inte kommer att bli huggen i ryggen är norm." I detta avseende framstår att vara trogen dessutom som ett rationellt medel, då det gör att man undviker ett värdelöst - då det inte är konstruktivt - slöseri med energi, emotionell eller intellektuell. En energi som intelligenta människor använder för att investera i att hantera mer komplexa och viktiga frågor ur ett samhällsperspektiv.

I detta avseende är det intressant att titta nämare på den undersökning som utfördes av Dr. Satoshi Kanazawa, specialist inom utvecklingspsykologi, enligt vilken män med högre intellektuella koefficienter lägger större värde vid att vara trogen i ett förhållande. Inga uppgifter om kvinnorna, för vilka det alltid är viktigt att vara trogen, oavsett deras intelligensnivå.

Å andra sidan visar Satoshi hur att vara trogen är en produkt som kommer ur människans utveckling, som ursprungligen instinktivt orienterade sig mot polygami precis som andra däggdjur och som sedan gradvis har utvecklat exklusiva relationer som kännetecknas av en rationalitet istället för instinkt.

Generellt sett står det klart att de som är otrogna måste ha gott om ledig tid och en känslomässig predisposition till konflikt. De som är inblandade i viktigare frågor, slösar inte tid och energi på att utarbeta lögner och ursäkter för att dölja sina "eskapader". Det är dock mycket smartare att skapa ett stabilt förhållande som fördjupas mer och mer med tiden och representerar ett mervärde, både när det gäller personlig tillväxt och inom paret.

 

För komplicerat kanske för någon som är otrogen ;)

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack