Yngre syskon är oftast de roligaste i familjen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Yngre syskon är oftast de roligaste…
Håller du på att gå upp i vikt? Det är din bästa kompis fel enligt forskarna Att vara trogen är ett tecken på intelligens, otrogna människor är mindre

Yngre syskon är oftast de roligaste i familjen

341
Advertisement

I alla stora familjer finns det många typer av personligheter, som oundvikligen är kopplade till den roll som varje familjemedlem täcker. Föräldrarna, som tillhör gruppens högsta myndighet, kommer till exempel att agera med mer beslutsamhet, stränghet och allvar. Således finns det även bland barnen olika egenskaper, beroende på ålders"hierarkin". I synnerhet, enligt vetenskapen, bör priset för den roligaste - den som skämtar och kan få andra att skratta mest - tilldelas det yngsta barnet.

image: pixabay

Att bekräfta detta är en studie utförd av YouGov i brittiska familjer. Av alla barn som finns i familjen är det yngsta barnet det roligaste. Inte bara det. Resultaten bekräftar att det äldste barnet upplever att det har ett större ansvar på sina axlarna, medan det yngre barnet kan koppla av lite mer i den meningen.

Det som skiljde mellan först- och sistfödda i de brittiska familjerna som undersöktes var en tydlig uppdelning av personlighetstyperna: 54% av de förstfödda ansågs vara mer ansvarsfulla jämfört med 31% av de yngsta. Dessa definerade istället sig själva som roliga (46% mot 36% av äldre syskon) och mer avslappnade.

Även åldern verkade ha en avgörande roll för slutsatserna av studien. De äldre barnen har faktiskt haft fler erfarenhet än sina yngre syskon och är därför mer benägna att känna sig mer ansvariga.

Utan tvekan påverkar även familjedynamiken. Först och främst det faktum att föräldrarnas uppmärksamhet flyttar sig från det första barnet till nykomlingarna. Som en bekräftelse på detta känner de äldre syskona sig mer organiserade och kapabla att skapa en prioriteringslista, medan de yngre är mer benägna att uppfatta sig själva som föräldrarnas favoriter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack