Att fika med en kompis är den bästa terapin mot vardagens stress - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att fika med en kompis är den bästa…
Fysisk attraktion utan mental attraktion är inte tillräckligt Enligt psykologerna gör föräldrar som uppfostrar sina barn på ett sunt sätt dessa 5 saker

Att fika med en kompis är den bästa terapin mot vardagens stress

312
Advertisement

Dagens värld strömmar i en sådan hastighet att vi ofta når fram till slutet av dagen dödströtta, men utan att begripa vad vi egentligen har gjort. För att kunna följa dessa frenetiska rytmer och utföra alla våra måsten och uppgifter, måste vi därför nödvändigtvis ha den energi som krävs för att bibehålla denna nya livsstil.

Men oavsett hur mycket vi än försöker klarar vi det inte alltid och löper då risken för total utmattning, alltså att bli "utbrända".

image: maxpixel

Det rör sig om ett tillstånd av fullständig utmattning - fysisk och mental - vilket även om det inte kan klassas som en verklig sjukdom, ändå har bevisats vara förkammaren till olika allvarligare sjukdomar. En av de kännetecknande aspekterna av detta tillstånd är en känslomässig oförmåga / utmattning, ett särskilt psykologiskt tillstånd som härrör från de kontinuerliga arbetsuppgifterna och omöjligheten att hitta tid till att slappna av och ägna sig åt något mindre krävande.

Det verkar faktiskt som att man inte har utrymme för ledig tid, då man är så tagen av sitt arbete och sina familjeförpliktelser. Man tyngs även av det faktum att man känner sig skyldig att motsvara en viss modell som krävs av samhället, från vilken skyldigheten att uppfylla "underförstådda" sociala måsten som att vara i form, delta i sociala evenemang osv.

Den tid man har för sig själv och för de människor som får oss att känna oss bra saknas därför. Men enligt experterna är det nödvändigt att hitta tillbaka till dem, det är till och med livsavgörande.

image: pexels

Redan 1987 hade forskning vid University of Maryland visat att lycka är det bästa motgiftet mot stress, depression och alla följdstörningar. Faktum är att genom att studera effekterna av komiska program och komedier på ett urval av människor framkom de fysiska och psykologiska fördelarna som härrör från dem tydligt och bekräftades därefter av många andra undersökningar inom samma område.

Det är därför viktigt att avsätta tid för att rensa sina åtaganden och koppla av, kanske ta en kaffe eller en öl med en vän, bort från fokmassan för att prata med någon. Vad som en gång ansågs vara fritid eller helt enkelt att ha trevligt, har idag blivit en lyx, kanske stämmer det, men det är en lyx som man måste ge sig själv om man vill fortsätta att må bra i sig själv och med andra.

Advertisement
image: Maxpixel
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack