Enligt psykologerna gör föräldrar som uppfostrar sina barn på ett sunt sätt dessa 5 saker - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Enligt psykologerna gör föräldrar…
Att fika med en kompis är den bästa terapin mot vardagens stress Ge din tid enbart till dem som förtjänar det, för du kommer aldrig att få den tillbaka

Enligt psykologerna gör föräldrar som uppfostrar sina barn på ett sunt sätt dessa 5 saker

14.827
Advertisement

En av effekterna av de djupa tekniska förändringarna av vår tid ligger i det faktum att dagens barn växer upp tillsammans med ett flertal olika instrument och spel som kan underhålla dem i timmar utan att föräldrars närvaro ständigt behövs.

Detta har oundvikligen lett till en förändring i barnuppfostran och i förhållandet mellan föräldrar och barn, vilket gett upphov till tusen tvivel om effektiviteten i dagens pedagogiska modeller.

Dessa frågor har besvarats av psykologerna vid Harvard University som upptäckt att dessa fem saker är grundläggande för en sund och positiv uppväxt för barn.

image: Max Pixel
  • 1. TILLBRINGA KVALITETSTID MED DINA BARN. Barn behöver kommunicera öppet med sina föräldrar, bli hörda och göra de saker de tycker om tillsammans med dem. De behöver dela sina erfarenheter och idéer med dem - något som ingen Xbox någonsin skulle kunna göra. På så sätt kommer de att minnas sin barndom som en positiv och vacker fas och de kommer att bli hänsynstagande människor som vuxna. Det krävs inte mycket, läs en saga för barnen innan de lägger sig, spela deras favoritspel, fråga dem frågor om deras dag - vilken var den bästa och värsta delen, vad hon eller han lärde sig etc.

 

  • 2. ATT VARA EN MORALISK FÖREBILD OCH EN MENTOR FÖR SITT BARN. Barn tenderar att härma beteenden som de ser omkring sig, särskilt de hos sina föräldrar. Därför är det viktigt att vara korrekt, rättvis och ärlig mot sig själv framför sina barn. Målet är att lära henne eller honom inte bara hur man uppför sig på ett artigt sätt, att vara ödmjuk och ärlig, utan också hur man tar hand om sig själv. På så sätt får du också förtroende och respekt. Det är därför nödvändigt att erkänna sina misstag och att tala öppet med sina barn. Be om ursäkt och visa hur man kan åtgärda något, förhindra att man upprepar samma misstag och förklara vad man har lärt sig.
image: pixabay
  • 3. MOTIVERA SINA BARN TILL ATT HA HÖGA ETISKA FÖRVÄNTNINGAR, GENOM ATT TA HAND ANDRA. Människan behöver socialisera och måste lära sig att göra det som barn genom att ta hand om människorna runt omkring sig och undvika själviska beteenden. Detta bör ha hög prioritet då det uppmanar ens barn att ha höga moraliska förväntningar. Du måste lära henne eller honom att göra det rätta, även om det är svårt och även att respektera sina skyldigheter och sitt ansvar. Ändra det meddelande du sänder ut till ditt barn varje dag till "Det viktigaste är att du är snäll och glad". Lär barnet att överväga konsekvenserna av sina handlingar gentemot andra och hitta en positiv lösning för alla.
  • 4. LÄRA SINA BARN ATT VARA TACKSAMMA. Tacksamhet har en dubbel gynnsam effekt på dem som utövar det, dessa människor är inte bara bra, generösa, medkännande och överseende eller bättre människor, utan de tenderar även att vara lyckligare och friskare. Det är dock nödvändigt för barn att skilja mellan måsten och artighet också. Som Harvard psykologerna uttrycker det: "Räkna med att barn regelbundet hjälper till med hushållssysslor och beröm endast sådant som ligger utanför vardagsarbetet. När dessa typer av rutinmässiga åtgärder helt enkelt ses som självklara och inte belönas, är det mer sannolikt att de blir förankrade i vardagen." Så det är bra att uppmuntra sina barn att vara tacksamma och att få tacksamhet för sin vänlighet, genom att föregå med gott exempel.
  • 5. VIDGA SINA BARNS VYER. Barn bryr sig vanligtvis om en liten krets av människor - familjen och nära vänner - men det är viktigt att så småningom bredda gruppen av människor som får deras uppmärksamhet, så att de kan lära sig begreppet samhälle och gemenskap väl. Vi bör därför uppmuntra dem att överväga andras perspektiv och känslor och diskutera problem som påverkar andra grupper av människor.
Tags: BarnFamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack