5 beteenden från föräldrarna som barnen tenderar att bära med sig för resten av livet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
5 beteenden från föräldrarna som…
4 tecken som kan avslöja om människan du har framför dig är ärlig mot dig eller inte En mentalt stark människa har ofta en mycket speciell egenskap - tålamod

5 beteenden från föräldrarna som barnen tenderar att bära med sig för resten av livet

Av sofia
5.406
Advertisement

Att vara förälder är en svår uppgift. Alla föräldrar skulle vilja ha snälla barn. Väluppfostrade och vänliga som barn àr lika med ansvarstagande och välanpassade till samhället som vuxna. Men ofta koncentrerar sig föräldrarna på barnens framtid istället för att lägga en god grund redan när de är små. Det händer därför ofta att föräldrarna tror att barnen när de är små bara ska lyda och begränsar därför sin barnuppfostran enbart till det.

Detta beteende genererar oundvikligen en ökning av upproriska barn och olyckliga vuxna. Just barndomen är det viktigaste ögonblicket i vårt liv, eftersom vi under denna period bygger grunden för hur vi kommer att vara som vuxna och just under denna tidsperiod lämnar vissa av föräldrarnas beteenden ett outplånligt spår som kan vara positivt eller negativt.

Det finns beteenden som barn inte glömmer lätt, låt oss analysera några utav dem.

  1. Barn glömmer aldrig en örfil. Det är normalt att det uppstår diskussioner och konflikter i en relation mellan barn och föräldrar, men det som gör skillnad är hur man hanterar dessa. Många föräldrar tror tyvärr felaktigen, att örfilar är en bra metod för att lära sina barn disciplin. Fysisk bestraffning leder istället till dålig självkänsla och är en källa till bitterhet.
  2. Barn glömmer aldrig hur en förälder behandlar den andra föräldern. Den relation som finns mellan föräldrarna ligger till grund för barnets framtida parrelationer. Chansen är stor att barnet som vuxet kommer att upprepa det som hon eller han som liten har sett hemma med sina föräldrar. 
  3. Barn glömmer aldrig de stunder då de känt sig beskyddade. Barns rädslor är större än vuxnas och kommer smygande, detta eftersom barn har svårare att ibland skilja mellan verklighet och fantasi. Föräldrarna är de människor som de litar på mest och de vänder sig till dem för att få den trygghet som hjälper dem att utforska det okända.

4. Barn glömmer aldrig brist på uppmärksamhet. För ett barn är kärleken gentemot föräldrarna starkt knuten till den uppmärksamhet de får av dem. Barnen känner sig inte älskade av sina föräldrar om dessa inte tillbringar den tid med dem som krävs för att verkligen känna dem och veta vad som händer i deras värld.

5. Barn glömmer aldrig det värde som föräldrarna ger familjen. Barn glömmer aldrig om en pappa eller mamma prioriterat familjen. Om föräldrarna sätter familjen på första plats kommer barnen att lära sig värdet av lojalitet och omtanke.

Tags: BarnPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack