Där du inte kan vara dig själv är det bättre att inte vara - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Där du inte kan vara dig själv är…
5 skäl till varför kvinnor födda i Stenbockens tecken är väldigt svåra att erövra 4 tydliga tecken på att personen du har framför dig är falsk

Där du inte kan vara dig själv är det bättre att inte vara

466
Advertisement

Vi måste göra modiga val för att vara de vi är, vara sanna mot oss själva och undvika utrymmen och situationer som får oss att må dåligt. Men vad betyder det att vara sig själv? Hur konstigt det än kan verka finns det många som ännu inte lyckats forma sin personlighet.

Att veta vilka vi är, att kunna våra gränser, veta vilka som är våra passioner, hjälper oss att vara tydliga om vad vi vill ha i livet. Utöver det jobb vi har "Jag är polis", "Jag undervisar på en körskola", "Jag är en fabriksarbetare", "Jag är förälder", finns det något annat. För vi inte är de enda som utför det jobbet, utan vi är istället det vi drömmer om, det vi har upplevt, det vi inte vill och det vi förväntar oss av livet... Och allt detta förtjänar att försvaras

image: unsplash.com

Törsten efter äkthet finns i oss varje dag. Vi vill vara oss själva i varje beslut vi fattar, vi vill ha harmoni i var och en av våra relationer. Vi är helt enkelt angelägna om att skydda det epicentrum där vår identitet finns... och ändå händer det. Utan att ens veta hur, slutar vi vara oss själva när vi på jobbet utför uppgifter som vi inte tycker om eller identifierar oss själva med. Vi slutar vara oss själva när vi säger "ja" till partnern, familjen eller någon annan person, när det vi egentligen behövde var att säga ett klart och tydligt "nej".

Förr eller senare kommer ögonblicket när vi tittar oss själva i spegeln och även om vi känner igen dessa egenskaper och nyanser, inser vi med stark ångest att vi slutat att vara oss själva och istället blivit det som livet har bett oss att vara.

Psykologen Mark Leary, en professor vid Duke University, varnar oss för att när en person uppfattar sin brist på äkthet upplever hon eller han stort lidande.

Harvard University fann i en av sina studier att nyckelordet i många arbetsmiljöer är "autentiskt". Vi är dock tvugna att ingå i komplexa arbetsgrupper, för att följa de regler som cheferna satt upp. Allt detta är ett dubbelkantat svärd. Gradvis framträder ångest och stress när vi blir medvetna om att vi är långt ifrån autentiska och istället underordnade och har sålt oss själva.

När vi saknar äkthet är vi tvungna att hitta en balans mellan vad vi gör och vad vi behöver. Mellan vad vi är och vad vi uppnår. Så vi måste vara medvetna om att det att vara sann mot sig själv inte är lätt, det kräver att vi lär oss att fatta övertygande och modiga beslut.

Så, det är bättre att fly från situationer där de inte tillåter oss att uttrycka oss själva eller visa vårt värde.

Psykologin är för närvarande baserad på många existentialistiska övertygelser. En av dessa påminner oss om att för att kunna njuta av ett autentiskt liv är det nödvändigt att arbeta för oss själva. Vi bör ta hänsyn till vårt värde, sätta upp våra framtida mål och framför allt inte sätta oss själva på andra plats. Vi har inte en roll bland skådespelarna, vi är huvudpersonen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack