Att gå ut en gång i veckan utan barnen gör er till bättre föräldrar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att gå ut en gång i veckan utan barnen…
4 bra anledningar till att sluta förvänta dig något från andra människor Ta ifrån ditt barn tableten och ge det ett musikinstrument istället

Att gå ut en gång i veckan utan barnen gör er till bättre föräldrar

262
Advertisement

Om det är sant att äktenskap inte är en enkel sak, blir relationen ännu mer komplicerad när det kommer barn med i bilden. Uppmärksamheten riktas helt till barnen, det finns inte mer tid och energi för att ägna sig åt något annat, du har knappt tid att sova, än mindre göra annat. I en sådan situation kan det vara förhållandet till din partner som får ta konsekvenserna, just den relationen som gjorde att du blev kär och valde att skaffa barn.

image: pixabay.com

Med barnens ankomst är det ganska normalt att man går från att ha varit otålig för att se sin partner till att vid slutet av dagen knappt hinna ses mellan en sak och en annan. Det är vanligt att man går från en önskan om att erövra världen tillsammans till en önskan om 10 minuters avkoppling.

Fördelarna med att vara ett enat och lyckligt par är många, men när saker inte går bra i föräldrarnas relation är de första som lider av detta barnen. Det är just under barnets första år som ett förhållande är mer benäget att ta slut enligt statistiken. Det är en av de svåraste perioderna, som sätter människor på prov både individuellt, som ett par och som familj.

Ingenting är oundvikligt och det finns ett sätt att förhindra att förhållandet med din partner försämras. Så här tar du dig igenom det ögonblicket.

image: pexels.com
  • 1. Gå ut utan barn. Ofta är problemet att man inte vet vem man ska lämna barnen till för att kunna gå ut i fred med sin partner, men att hitta en lösning är avgörande. Att avstå från att njuta av parlivet för att bara fokusera på föräldrarollen leder till att man minskar chanserna för att relationen ska kunna överleva.
  • 2. Utnyttja kvällen. Det är bevisat att när barnen lägger sig tidigt är detta inte bara mycket positivt för deras hälsa, utan också bra för föräldrarna som har möjlighet att ägna sig åt varandra. Ni kan göra hushållssysslor tillsammans, titta på en film, prata eller njuta av ett ögonblick av intimitet. Det är inte att vara självisk, det gynnar det förhållande som håller familjen vid liv!
  • 3. Åk på semester själva. När barnen börjar bli mer självständiga kan man till och med boka en semester - kanske en helg - utan dem. Om vanan att hitta lite utrymme från sina barn tas omedelbart, kommer barnen inte tycka att det är något elakt att lämna bort dem för en natt hos mor- eller farföräldrar eller med barnvakten. När ni återvänder från semestern, kommer era själar ha fått nytt liv och detta kommer att gynna både dig  och framförallt ditt barn!
  • 4. Prioritera dig själv. Paret är ett långsiktigt projekt som inte tar slut när barnen kommer in i bilden. Barnen är "tillfälliga", låt oss erkänna detta. De kommer snart att lämna huset och ni som par kommer att bli kvar. Du behöver inte vänta 25 eller 30 år för att börja njuta av din partner igen, det är något som istället alltid bör gå hand i hand med föräldrarollen.

 

Det finns många föräldrar som (inte för att kritisera dem) ger sitt allt för sina barn och istället försummar sin partner. Från det att barnen föds, måste paret bli starkare och framförallt inte försvagas. För att lyckas med detta får vi aldrig glömma förhållandet som ledde till barnens födelse, utan istället fortsätta att vårda det även under barnens uppväxt.

Tags: FamiljKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack