Ta ifrån ditt barn tableten och ge det ett musikinstrument istället - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ta ifrån ditt barn tableten och ge…
Att gå ut en gång i veckan utan barnen gör er till bättre föräldrar Skilsmässa är inte ett nederlag enligt terapeuterna. Ibland betyder det att äktenskapet har varit lyckat

Ta ifrån ditt barn tableten och ge det ett musikinstrument istället

285
Advertisement

Idag erbjuder tekniken barn och ungdomar mer och mer komplexa fängslande spel och tidsfördriv. Tv-spel och surfplattor verkar ge mycket mer utarbetade stimuli till barn, som bättre kan bidra till deras intellektuella och kognitiva utveckling. Detta är åtminstone vad många föräldrar tror, ​​lättade kanske till och med av det faktum att deras barn tack vare dessa sitter tysta i timmar hemma.

Det är dock bättre att ge dem ett musikinstrument som enligt experterna erbjuder den bästa stimulansen under ett barns uppväxt.

image: pixnio

Den spanska neuropsykologen Alvaro Bilbao förklarar i sin bok "Barnets hjärna förklarad för föräldrar" hur elektroniska apparater, som tablets och smartphones, inte alls är den bästa sortens gåva till ett barn. Han argumenterar istället för att det är bättre att de lär sig att använda ett musikinstrument, eftersom detta ökar deras förmåga till resonemang och koncentration. Det är viktigt att föräldrarna är medvetna och fattar de rätta valen, eftersom "utan föräldrarnas hjälp kan barnets intellektuella potential inte utvecklas", enligt Bilbao.

I synnerhet hävdar en studie publicerad i tidskriften Psychiatry Molecular att 50% av intelligens och kognitiva förmågor bestäms av gener och resterande 50% beror på den stimuli som tas emot som små, därför ligger ett stort ansvar på föräldrarna.

Bilbao klargör konceptet med ett exempel: "Ett barn kan ha ett genetisk potential att nå 1,90 meter, men om föräldrarna inte matar det väl kommer det aldrig att nå dit". Därför är det viktigt inte bara med fysisk utan även intellektuell näring. I detta är de stimuli som barnet får under de första 6 åren av livet avgörande. Utomhus- och gruppaktiviteter bör också uppmuntras, såväl som musiklektioner.

Enligt en studie från University of Toronto som publicerades i tidskriften Psychological Science, är studien av musik faktiskt korrelerad med utvecklingen av kognitiva förmågor.

I allmänhet finns det många andra sätt att uppmuntra en hälsosam kognitiv utveckling hos sina barn, det räcker med att hålla dem borta från elektronik.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack