Även du själv är ansvarig för hur andra människor behandlar dig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Även du själv är ansvarig för hur…
De mest intelligenta människorna tenderar att ha få vänner Vänta inte på att tiden läker dina sår, det är du som bestämmer när det är dags att hela din smärta

Även du själv är ansvarig för hur andra människor behandlar dig

799
Advertisement

När saker inte fungerar som de ska är den första instinktiva reaktionen att söka efter orsaken och om man ska vara ärlig, ser vi oss oftast omkring i jakten efter någon att skylla på. Det är sällan vi vänder blicken mot oss själva.

Att hitta en syndabock är mycket lättare och bekvämare än att medvetet besluta sig för att genomgå en samvetsgranskning. Ändå kan vi med våra egna handlingar vara ansvariga för obehagliga och till och med giftiga situationer. Det här är sätt vi kan underlätta för dem på och hur vi istället känner igen dem, för det är bara då vi kan förbättra vårt tillstånd.

image: pexels

I varje relation finns två roller, vilket gör oss medansvariga för hur andra behandlar oss. Faktum är att vi varje gång vi antar offrets roll vägrar att aktivt agera för att förändra situationen. I det här fallet finns möjligheten att vi själva matar ett giftigt parförhållande, som är ett slags skadligt förhållande som kan göra oss beroende och varifrån det inte är lätt att frigöra oss själva.

Så varje gång vi ger upp, anpassar oss eller underkastar oss en dominerande och aggressiv person, matar vi ett giftigt förhållande. Detta händer exempelvis när partnern visar sig vara avundsjuk utan anledning och vi insisterar på att bevisa vår lojalitet eller när vi ger för mycket uppmärksamhet till en vän som druknar i självömkan utan att hjälpa honom eller henne att komma ur offerrollen.

Det vi vill understryka är att även om det inte alltid är möjligt att ändra en persons aggressiva attityd, kan vi alltid besluta oss för huruvida vi vill spela med i den personens lek eller inte.

Många människor är noga med att inte skada andra, men glömmer ofta att respektera sig själva. Så när de möter någon som kräver mer och mer från dem anpassar de sig och försätter sig själva i en väldigt stressfylld situation. Det är därför viktigt att inse att du agerar på ett giftigt sätt när:

  • Du stannar hos en person som föraktar och behandlar dig illa
  • Du beskyller dig själv och kräver för mycket av dig själv
  • Du inte oroar dig över dina behov och önskningar
  • Du ignorerar och förtrycker dina känslor
  • Du bara ser de negativa aspekterna och antar en pessimistisk inställning
  • Du inte känner igen ditt eget värde

Kanske är det inte alltid möjligt att undvika att uppträda på ett giftigt sätt gentemot oss själva, men vi kan inse det och be om ursäkt - först och främst till oss själva. Det tjänar man alltid på.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack