Den främsta stresskällan för en mamma är inte barnen utan pappan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den främsta stresskällan för en mamma…
Kvinnor som förblir singlar under lång tid är i slutändan lyckligare En man ger dig 7 timmars extra städning i veckan enligt en studie

Den främsta stresskällan för en mamma är inte barnen utan pappan

584
Advertisement

Alla vet att det att vara mamma är ett stressigt jobb. Från barnomsorgen till hushållsarbetet och arbetet utanför hemmet, när man sedan på kvällen kastar sig på sängen drar man äntligen en suck av lättnad. Men det är inte sagt att problemen slutar där.

I själva verket, enligt de senaste studierna, skulle dessa många och krävande uppgifter inte vara den främsta källan till stress för en mamma. Så vad är det då? Inte många kvinnor kommer att bli förvånade över svaret: Deras män

Detta bekräftas av en exklusiv undersökning som genomfördes av TODAY, som intervjuade 7.000 amerikanska mammor och slog fast att om i genomsnitt nivån på stress för en mamma är ungefär 8,5 av 10, så skulle 46% av ansvaret för den stressen ligga på hennes man.

Anledningen till detta ligger främst i det annorlunda sättet att tänka på som män och kvinnor har, särskilt när det gäller barn. En mamma tenderar till exempel att oroa sig mer än en pappa.

I det avseendet sa Deno Fleno, en av de mammor som deltog i undersökningen: "Vi jobbar (hon och hennes man) båda på heltid och vi försöker göra en jämn fördelning av tiden vi ägnar åt barnen, men jag är alltid mer orolig än honom. Min man, oroar sig naturligtvis för deras framtid, men inte på samma sätt ".

En annan anledning till stress är den ojämna fördelningen av hushållsuppgifter, som faller nästan helt på kvinnan i tre fjärdedelar av fallen bland de som deltog i undersökningen. Dessutom hävdar de intervjuade mammorna att de stressas av att de inte har tillräckligt med tid för att göra allt det som de borde göra. Mer exakt identifierade 1 av 5 av de intervjuade kvinnorna bristen på hjälp från partnern i hushållsarbetet som en källa till stress.

image: pexels

En annan undersökning som gjordes av Working Mother Research Institute visade att 79% av de arbetande mammorna är ansvariga för tvätten och i allmänhet är det dubbelt så sannolikt att de måste ställa sig vid spisen för att laga mat i jämförelse med sina män

Hur lever de med stressen? Mammorna svarade att det faktum att de måste ta hand om de flesta av uppgifterna i hemmet får dem att känna sig under en stark press och att de gärna skulle vilja koppla av, men att de inte kan göra det och att de ofta är ensamma, på grund av att de måste ta hand om  nästan allt arbete hemma.

Denna tendens att låta kvinnan göra det mesta av hushållsarbetet bör dock inte bara tolkas som en produkt av ett samhälle som framförallt är mansdominerat och patriarkaliskt. Samma problem finns även hos homosexuella par, där även arbetet är uppdelat på ett mycket orimligt sätt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack