Personer som klagar hela tiden stjäl din energi, här kommer några tips på hur du kan hantera dem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Personer som klagar hela tiden stjäl…
Därför är Stenbocken en alldeles underbar livspartner

Personer som klagar hela tiden stjäl din energi, här kommer några tips på hur du kan hantera dem

1.050
Advertisement

Vi har alla mött människor som konstant spelar offer. Kanske har det hänt oss mer än vid något enstaka tillfälle, men det är stor skillnad mellan dem som gör det någon enstaka gång och de som istället gör det konstant. Den sistnämnda kategorin av människor brukar ständigt klaga över sitt ansvar gentemot andra. Att leva vid deras sida är mentalt väldigt ansträngande. Att förstå hur de agerar kan hjälpa oss att hantera dem på ett smidigare sätt.

image: pixabay.com

Människor som känner sig som konstanta offer har vissa faktorer gemensamt: de snedvrider verkligheten, finner tröst i klagomål, tenderar att skylla på andra för sina misstag och är inte självkritiska.

För dessa individer är vad som än händer dem, vare sig positivt eller negativt, inte drivet av deras egna vilja utan av andras. Följaktligen uppfattas verkligheten annorlunda än vad den egentligen är. De negativa aspekterna är exaspererade och de positiva aspekterna ignoreras.

Vanligtvis utvecklar en person med denna typ av personlighetsdrag en pessimistisk syn på livet. Eftersom detta ligger inom ramen för deras existens, tror de sig ständigt vara offer för händelser och för andra. De klagar konstant för att dra uppmärksamheten till sig och söka medkänsla från andra istället för att försöka hitta lösningen på deras problem. Dessutom tenderar deras roll som eviga offer att skapa misstro gentemot andra och leder dem till att söka efter alla små saker som ger dem möjlighet att fortsätta att ha denna roll. Så det är alltid andra, med sina brister, som är de enda ansvariga för det som händer runt omkring dem.

image: pixabay.com

När de interagerar med någon använder de sig av en speciell taktik. De börjar med att bryta ned den andres argument för att bekräfta sin status som offer och lägga ett ansvar på den andra som den egentligen inte har. Steg två går istället ut på att emotionellt manipulera sin samtalspartner och de vet väl vilka knappar de ska trycka på.

För att lära sig att hantera denna typ av människor på ett bra sätt, bör man först och främst inse att de inte är offer och försöka att inte falla i deras känslomässiga fällor. Det viktigaste är att man klargör att man inte är villig att lyssna på deras meningslösa klagomål, men att man istället är villig att hjälpa dem på ett sätt som inte slösar ens energi.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att var och en av oss utvecklar våra personlighetsdrag baserat på sociala sammanhang, familj och var man bor under större delen av sin existens. Vi har alla våra svagheter och vi behöver alla andra människor. Att lyssna på dem som behöver det är en god vana, men man bör aldrig glömma bort sig själv. Om du slår fast vad som gäller  och har en god dos egenkärlek kommer du lätt att kunna undvika att falla för dessa "fällor" från denna typ av människor... och att inte ge med dig kommer i slutändan att vara hjälpsamt även för dem!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack