6 saker som du enligt orientalisk visdom aldrig bör avslöja för någon - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 saker som du enligt orientalisk visdom…
Föräldrarna upptäcker att deras son har läppspalt. Vartefter åren går fortsätter den här lilla killens förvandling att beröra Den här madrassen är nästan 4 meter bred och är designad för en hel familj

6 saker som du enligt orientalisk visdom aldrig bör avslöja för någon

867
Advertisement

Vi har alltid fått höra att det är bra att anförtro sig åt någon, med förutsättningen att den personen vi väljer är lämpad för att lyssna på våra hemligheter eller våra planer. Men den orientaliska filosofin är av en annan åsikt, enligt den bör vi aldrig prata om vissa saker med någon, oavsett vilket förhållande man har.

Att prata om en del saker lockar inte bara till sig negativ energi som genereras av avund och ondska hos andra människor, utan kan också direkt minska vår motivation. Här är 6 saker som de vise männen i östvärlden avråder oss från att avslöja.

image: pixabay.com
  • 1. Din kropps gränser. Var och en av oss har en gräns för olika saker i kroppen. En gräns för smärta, stresstolerans och även alkohol. Att veta hur långt en person kan gå kan vara ett vapen som man kan vända till sin egen fördel. Vi själva måste vara de enda som känner till vår kropp och dess motstånd.
  • 2. Framtidsplaner. Hur många gånger har vi velat dela med oss om ett framtidsprojekt till en vän eller familjemedlem? Enligt österländsk filosofi är det inte bra att avslöja framtida projekt till en tredje part. Faktum är att när man berättar vad man planerat kan detta leda till diskussioner som leder till frustration och att man förlorar sin motivation. Inte bara det, när man avslöjar ett framtida projekt kan detta göra att den andra personen blir avundsjuk och försöker hindra dess förverkligande.
  • 3. Personliga problem.Det är verkligen skönt att prata med någon när man befinner sig exempelvis i en stressfylld situation, men det är väldigt viktigt att hålla sig till fakta. Framförallt tjänar det ingenting till att skriva om det på sociala medier då detta bara ökar den förvrängda bild som de människor som kanske läser vad vi skriver utan att känna oss kan få.
image: pixabay.com
  • 4. Välgörenhet. Att göra gott måste vara ett kall och ge personlig tillfredsställelse. Som man ofta säger är välgörenhet något som bör göras i tystnad för att undvika att se ut som att man bara vill ha uppmärksamhet och för att inte ge en felaktig uppfattning om sitt ekonomiska tillstånd.
  • 5. Din åsikt om andra. En lycklig person talar aldrig illa om andra, för att han/hon behöver inte det och  drar inte nytta av det. Om man ser negativa sidor i en person angående vilka man kanske skulle vilja ha en konfrontation, är det bättre att prata om det med den direkta intresserade parten, istället för att skvallra i onödan.
  • 6. Ditt mod. Vissa aspekter av ens personlighet beskriver man inte med ord, men visar med sina handlingar. Att säga att du är modig, lojal och trovärdig är bara ord, respekt får man av människor när man agerar.

 

Håller du med om det som de österländska visdomsorden säger?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack