Hur gammal är du? Ett test för att få reda på din kropps biologiska ålder - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur gammal är du? Ett test för att…
När en pappa är frånvarande påverkar detta barnets känslomässiga utveckling En kvinna publicerade bilderna på sitt bröllop som aldrig ägt rum och tillsammans med dem sänder hon ut en varning

Hur gammal är du? Ett test för att få reda på din kropps biologiska ålder

9.465
Advertisement

Din kronologiska ålder (alltså den som vi finner på id-kortet) är väldigt annorlunda jämfört med den biologiska som har en verklig koppling till en persons kropp och livslängd. Mätningen av den första typen av ålder är väldigt enkel medan det för att mäta den andra typen finns en rad vetenskapliga tekniker som mäter och analyserar vår kropp. Metoden vi ska prata om idag är kanske mindre vetenskaplig men minst lika vägledande och kommer att avslöja din kropps biologiska ålder.

image: Pxhere

Innan du börjar, förbered din kropp för de rörelser du kommer att göra för att försöka få igång blodflödet i varje muskel i kroppen, några hopp borde räcka. Håll ihop benen och sträck dem, böj din kropp framåt och försök att röra marken. Om du håller dina ben ihop blir det svårt att böja dem, memorera den punkt du kom fram till och jämför den med testsvaren.

Om du lyckats att:

  • Röra golvet med fingrarna eller händerna med sträckta ben innebär det att dina muskler är tillräckligt flexibla och kan jämföras med en 20-25 årig person!
  • Röra golvet med fingertopparna med benen utsträckt eller något böjda utan att känna något obehag betyder det att din biologiska ålder är cirka 35-38 år gammal.
  • Röra vid fötterna men inte golvet med benen utsträckt eller böjda och känner lite obehag, innebär detta att kroppens muskelflexibilitet är ungefär 38-50 år gammal.
  • Om du inte lyckas röra någonting eller om du bara lyckades genom att böja dina ben väldigt mycket och du kände starkt obehag, betyder det att dina muskler är lika flexibla som hos en 50-årig.

Lyckligtvis kan du träna upp din muskelflexibilitet! Med träning är det därför möjligt att bli yngre åtminstone på det fysiska planet. Kom ihåg att du kan lura ditt id-kort med en hälsosam livsstil, en bra kost och daglig träning!

Tags: Må braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack