Vetenskapen bekräftar att när man lyssnar på personer som alltid klagar skadar detta hjärnan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vetenskapen bekräftar att när man…
Därför känner sig väldigt många människor avslappnade när de städar hemma En mamma hämtar sin dotter på dagis och ser att de fäst hennes sko med tejp

Vetenskapen bekräftar att när man lyssnar på personer som alltid klagar skadar detta hjärnan

763
Advertisement

Vid det här laget är det vetenskapligt bevisat: att lyssna på personer som klagar ofta tär på den mentala energin. Studien genomfördes av några neuroforskare, som mätte hjärnaktiviteten i situationer där människor måste hantera specifika stimuli, till exempel att lyssna på släktingar eller vänner som ständigt klagar. Faktum är att när man alltid är i kontakt med negativa människor gör detta att hjärnans neuroner "kopplar ifrån" och inte tillåter oss att vara alerta och lösa problem på ett effektivt sätt. För att undvika allvarliga konsekvenser på jobbet eller i privatlivet kan man vidta vissa åtgärder.

image: pixabay.com
  1. Det är viktigt att sätta gränser för familjemedlemmar eller vänner som klagar mycket men att alltid hålla sig lugn och inte glömma bort att alltid respektera den andra.
  2. En bra hjälp till dessa människor är att få dem att förstå att enbart de själva kan hitta lösningen på problemet, genom att försöka att inte involvera känslorna och framför allt genom att sluta klaga.
  3. Försök att få den andra att förstå att saker bara kan uppnås och uppskattas genom positivitet.!
  4. Att göra andningsövningar för att avlägsna negativiteten hos dem som klagar hjälper syret att cirkulera i hela kroppen och befriar oss från denna känsla av förtryck..
  5. Omringa dig så mycket som möjligt med positiva människor och utför aktiviteter som gör att du känner dig bättre psykologiskt, som att läsa, lyssna på musik och sporta.

 

Genom att använda sig av dessa små tips hjälper man inte bara hjärnan att hålla sig lekfull och "ansluten" utan även de klagande personerna att se verkligheten på ett lite mer positivt sätt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack