Envisa barn har större chans att lyckas i livet enligt psykologerna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Envisa barn har större chans att lyckas…
Hon mobbar en skolkamrat på skolbussen, pappan låter henne gå 8 km för att komma till skolan Att tänka för mycket gör att vi blir mindre produktiva och skadar vår mentala hälsa

Envisa barn har större chans att lyckas i livet enligt psykologerna

642
Advertisement

Alla föräldrar försöker ge sina barn regler och skyldigheter och det är inte alltid en lätt uppgift. Varje barn har sin egen personlighet och några av dessa drag som att vara envis och bestämd är mer komplicerade att hantera, särskilt i vissa åldrar. Du försöker strida mot deras beteende ovetandes om att dessa sidor av deras personlighet en dag kommer att leda till att dina barn har större chanser att lyckas i vuxenlivet.

American Psychological Association, en förening av amerikanska psykologer, genomförde en studie på ett urval av barn i åldrarna 8 till 12 för att analysera olika aspekter av deras personlighet, inklusive envishet, ansvar och tålamod och de effekter som de sedan har haft på deras vuxna liv.

image: pixabay.com

Resultaten har visat att de som har utmanat och ifrågasatt auktoriteter har blivit mer ansvarsfulla, har bättre självförtroende, är mer bestämda och uppfyllda som vuxna. Deras bestämda och hårda temperament gör dem redo att möta alla motgångar och nå sina mål.

Advertisement

Studien som dessa psykologer genomfört menar självklart inte att dessa barn inte bör uppfostras till att respektera de regler som deras föräldrar sätter upp, utan vill snarare att föräldrar inte ska försöka förändra sina barns temperament. Dessutom har deras forskning ett vetenskapligt syfte, det vill säga att lära sig mer om de psykologiska aspekterna hos individer.

Tags: BarnPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack