Kvinnor som går upp tidigt på morgonen är mindre benägna att bli deprimerade - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor som går upp tidigt på morgonen…
Enligt vetenskapen är människor som gråter mycket starkare känslomässigt Den autistiska pojken gör fel på alla prov, hans lärare skriver ett brev till föräldrarna som kommer att gå rakt in i ditt hjärta

Kvinnor som går upp tidigt på morgonen är mindre benägna att bli deprimerade

1.822
Advertisement

Om vi å ena sidan vet att sömn är avgörande för våran hälsa och att sömnbrist kan få allvarliga följder på vår kropp, så är det å andra sidan också sant att vi måste sträva efter att sova så mycket som möjligt under nattimmarna och inte under dagen. En stor undersökning som genomfördes vid University of Colorado i USA har visat att det att gå upp tidigt på morgonen har stora fördelar, särskilt för medelålders kvinnor. Vad beror då denna fördel på?

Forskarna analyserade 32.000 kvinnor i 55-års åldern med mycket olika sömnvanor. Resultaten var tydliga: de som kallade sig "nattugglor" och som därför brukade vara vakna in på småtimmarna och sedan sov till sent på morgonen hade större risk att utveckla depression eller andra känslomässiga störningar.

Även om kronotypen (varje persons kännetecken som indikerar vilken del av dagen som de är mest aktiva på) kan variera mycket från person till person, finns det en viktig faktor som saknas hos "nattugglor", nämligen ljuset.

Enligt experterna är huvudorsaken till utvecklingen av känslomässiga störningar bristen på exponering för solljus, vilket påverkar humöret.

Självfallet är det inte ett val för många kvinnor att vara vakna under natten, utan det kan vara en nödvändighet som härrör från ens arbete exempelvis. Vad kan man då göra i dessa fall?

Enligt doktor Céline Vetter, som ledde studien, behöver detta dock inte bli ett problem. Det räcker med att man så snart som möjligt balanserar mängden ljus och luft, kanske genom att ägna sig åt fysisk aktivitet på landsbygden eller göra en utflykt... Din kropp och ditt sinne kan bara dra fördel av det

Tags: MärkligtKvinnor
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack