Att prata för sig själv är enligt psykologerna ett tecken på hög intelligens - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att prata för sig själv är enligt…
Luca, en ensamstående pappa adopterar Alba som fått avslag av 7 familjer då hon lider av Downs syndrom Därför tycker brandkåren att du alltid borde sova med sovrumsdörren stängd

Att prata för sig själv är enligt psykologerna ett tecken på hög intelligens

1.165
Advertisement

Har det någonsin hänt dig att du pratat för dig själv, kanske till och med sagt ditt eget namn som att du pratade med någon annan och att någon hört dig göra detta? Det har det antagligen och du tyckte säkerligen att detta var pinsamt. Att prata för sig själv har alltid associerats till galenskap eller att generellt sett ha någon skruv lös. Istället är det enligt Qurterly Journal of Experimental Psychology inte alls så, snarare raka motsatsen. Att prata för sig själv är ett tecken på koncentration och intelligens.

image: Max Pixel

Ett flertal undersökningar har visat att det att prata för sig själv till och börja med hjälper till att slutföra uppgiften på ett effektivt sätt. Att upprepa den handling som man utför eller att säga de olika stegen i arbetet högt är något som effektivt hjälper en att minnas och resultatet snabbare. Det är som att man till viljan att göra något lägger till någons uppmuntran (våran egen röst) som säger åt oss att göra det.

Forskarna på Bangor University i Storbritannien har även kopplat denna vana till hjärnans funktion. Att prata högt hjälper till att organisera tankar, minnen och känslor, speciellt hos människor som lätt blir förvirrade och har för många idéer. Stereotypen av vetenskapsmannen som pratar för sig själv kanske torts allt inte är så absurd. Den som tänker mycket behöver alla tillgängliga medel för att skapa ordning bland sina idéer och att prata högt med sig själv är en av de mest effektiva metoderna.

image: pexels

Så nästa gång du pratar för dig själv, kanske för att rensa tankarna inför ett stort beslut eller för att påminna dig själv om det du ska göra under dagen så bör du absolut inte skämmas, du visar bara att din kreativitet och intelligensnivå ligger över medel!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack