16 smarta tips för att hålla sig varm inomhus utan att ens behöva röra vid termostaten... eller vid plånboken! - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
16 smarta tips för att hålla sig varm…
Skärmberoende är ett reellt problem som skadar ditt barns hjärna 10 bilder som fångat stunder där någon hjälpt en helt främmande människa

16 smarta tips för att hålla sig varm inomhus utan att ens behöva röra vid termostaten... eller vid plånboken!

1.099
Advertisement

Kylan ökar dag för dag och för att skydda oss mot den kan vi ju inte genast dra igång elementen eftersom det skulle resultera i att räkningarna sköt i höjden. Det idealiska skulle vara att kunna ta till några enkla och billiga metoder för att kunna värma upp huset utan att behöva röra plånboken! Här är 16 enkla DIY-metoder för att hålla dig varm i ditt hem även på de kallaste vinterdagarna!

image: Maxpixel

Glöm inte att ta på dig strumpor: Blodcirkulationen prioriterar de vitala organen och därför är de första kroppsdelarna som blir kalla händer och fötter. En kvinna har till och med upp till 9 gånger större chans att drabbas av dessa problem. När kylan kommer är det nödvändigt att bära tjocka strumpor även inne i huset, kanske till och med göra flera lager och med ett fint par tofflor på för att stänga in värmen!

Släpp in solen genom fönstren: Öppna gardinerna på morgonen och under de mest soliga timmarna för att låta naturens strålar värma dig på ett naturligt sätt! Att hålla fönstrena rena är ett bra sätt att få soljuset att tränga igenom maximalt.

Stäng gardinerna på kvällen: När solen går ner är det en bra idé att stänga fönstergardinerna för att förhindra att värmen släpps ut och för att blockera eventuellt vinddrag. Ju tjockare gardinerna är desto bättre!

Blockera korsdraget: Gardinerna kanske inte räcker och det idealiska är att blockera de iskalla luftströmmarna genom att sätta ihoprullade handdukar på springor eller att montera specifika tätningslister.

Sova i himmelssäng: Himmelssängarna är utformade för att hålla kroppstemperaturen under lakanen och för att skydda från drag under natten.

Tänd en brasa: Du sparar på el och uppvärmningsräkningar genom att elda i din öppna spis eller kakelugn! Du kommer också att uppleva en omedelbar känsla av värme när du ser den sprakande eldens.

Installera en "ballong" för skorstenen: Skorstenen suger varm luft från ditt hem och om den inte används är det bättre att blockera skorstenen med  specifika uppblåsbara ballonger för skorstenar.

Klä dig lager på lager: Det finns flera studier som beskriver hur man klär sig på bästa möjliga sätt på vintern. Det viktiga är att ha många lager tätt och kläderna som kommer i kontakt med huden måste kunna andas.

Använd fingerlösa vantar: I hemmet är det aldrig praktiskt att bära vanliga handskar när man genomför sina vardagssysslor. Det idealiska skulle vara att använda fingerlösa handskar som man enkelt kan göra själv på bara 5 minuter med ett par gamla strumpor.

Gosa och kramas: Kroppsvärme är ett utmärkt sätt att värma upp sig, bädda in dig med den personen du älskar eller med din lurviga vän på soffan.

Att göra fysisk aktivitet: Att röra på sig och göra fysisk aktivitet återställer cirkulationen i kroppen

Lägga ut mattor och filtar runt huset: Att lägga en extra matta hjälper till att hålla värmen i rummet, 10% av värmen går faktiskt förlorad genom icke isolerande golv.

Advertisement

Ät ordentliga måltider: En bra varm måltid kan värma kroppen och omgivningen genom spisen eller ugnen som används för matlagningen! Försök att äta mat med kardemumma, chili, gurkmeja och ingefära för att förbättra cirkulationen.

Tänd stearinljus. De ger ljus, skapar atmosfär och ger även lite värme! De kan vara användbara för att värma händerna och höja temperaturen i ett litet rum

Varma drycker: Ett varmt te, örtte eller till och med en soppa under måltiden kan göra underverk för kroppen och även för händerna!

Göra en egen värmeflaska: Användbar för att värma upp händerna eller värma upp din säng innan du lägger dig. Ta bara ett par gamla strumpor, fyll dem med ris och sy ihop så att ingenting kommer ut. Lämna dem ett par minuter inne i mikrovågsugnen och sen är det klart!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack